2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Egy bolond százat csinál 20:10

Radar

Radar - Vendégségben hazánk egyik utolsó gulyásánál

Hazánk egyik utolsó gulyásával főztünk egy pélyi legelőn. Nagy Imre 50 éve szinte minden napját a szürkemarhák között, a legelőkön tölti, és gyakran készíti az egyik kedvenc ételét, a slambucot is. Imre bácsi sokak szerint Magyarország legjobb gulyása, a főzőtudományával pedig stábunkat is levette a lábáról.

  • Radar - Vendégségben hazánk egyik utolsó gulyásánál

Nagy Imrénél, vagy ahogyan sokan ismerik, Smókinál jártunk vendégségben. A Hortobágyi Nemzeti Parkban elterülő földek egyik utolsó gulyása azt mondja, aki egy napot tölt el a legelőn, regényt tud írni róla. Aki pedig évtizedeket, csupán egy mondatot mond: minden itt van, amit úgy hívunk, élet. Ebbe az életbe kóstoltunk most bele, méghozzá szó szerint, hiszen Imre bácsi az egyik legrégebbi tésztaételünket, a slambucot készítette el nekünk.

Imre bácsi 50 éve szinte minden napját a legelőn tölti, s csakúgy, mint a gulyás mesterséget, a főzést is az elődeitől örökölt hagyományok alapján élteti tovább. A slambuc receptjén évtizedek óta nem változtatott. A füstölt szalonnán kívül krumpli, lebbencs tészta, só, pirospaprika és víz kerül a bográcsba.

Amíg főtt a finomság, vendéglátónktól megtudtuk azt is, már kisfiúként eldöntötte, hogy gulyásnak áll. Azt mondta, sokan csodálkoznak, hogy napjainkban még létezik ez a szakma. Életforma ez, melyet sokak szerint Imre bácsi a legmagasabb szinten művel, s mint mondják, ő nem attól gulyás, hogy díszes kalapot tesz a fejére. Ismeri a növényeket, az állatok betegségeit, s ha kell, még ma is futtában utoléri a borjút.

Imre bácsi szerint egy hosszú nap végén mindig az számít, volt-e elég mosoly a megélt pillanatainkban. No és az, hogy egészségesen és teli hassal legyen hová álomra hajtani a fejünket. Ha ezek megvannak, szinte minden megadatott, ami a lelkünket táplálhatja.

A Radar teljes riportja:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!