2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar – Színes hírek a nagyvilágból

Sosem lehet elég korán kezdeni. Londonban már most elkezdték árulni a karácsonyi ajándékokat. Mindeközben egy japán szupervonaton profi pankrátorok küzdöttek egymással. Rióban pedig technológia vezérelte művészeti kiállítás nyílt. A Radarban megmutatjuk a legérdekesebb híreket a nagyvilágból.

  • Radar – Színes hírek a nagyvilágból

Már polcokon a karácsonyi ajándékok

Az egyik brit játékkereskedő már most bemutatta legjobb karácsonyi portékáit. A mikulás és manói az üzlet előtt várták a gyerekeket, a magasból pedig szeptember lévén műhó hullott.

Az áruház ünnepi szezonra szánt játékai között szerepelnek Harry Potter témájú plüssmackók, egy repülő tündérbaba és az elmaradhatatlan Barbie baba.

Vajon jövőre már nyáron polcokra kerülnek a karácsonyi játékok? Ezt a kedves nézők fantáziájára bízzuk...

Pankráció a gyorsvonaton

Szuperexpresszre cserélték a ringet japán pankrátorok. A profi előadóművészek Tokióból Nagoyába tartó vonat kocsiján küzdöttek meg egymással.

Egy tokiói sportszervezet egy teljes kocsit kibérelt a produkcióhoz. A profi pankrátorok pedig a folyosón egymást fojtogatva verekedtek. Mindezt úgy, hogy most kapaszkodjanak, akár 320 km/h sebességgel is közlekedik ez a szupervonat.

A vagonba mindössze 30 percen belül elfogytak a jegyek. Végül 75 szerencsés láthatta a nem mindennapi produkciót, a lenyűgözött utasok pedig végig éljeneztek és videókat készítettek.

Különleges technológiai kiállítás Rióban

A művészetet és a technológiát ötvözi egy most nyílt kiállítás Rio de Janeiróban. Összesen 70 ilyen különleges, a látogatókat is bevonó alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A tárlat olyan műveket mutat be, mint a társadalmi kapcsolatokat formáló gép, a kvantumfizikát magyarázó fényforrások, vagy éppen az emberi mozgásra reagáló robotok.

A Holnap Múzeumában helyet kapó kiállítás célja, hogy olyan egyedi élményekkel vonja be a közönséget, mint a kiterjesztett valóság, a virtuális valóság, valamint a mesterséges intelligencia művei.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina.
Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Meghozta a hazai lottótársaság végleges döntését: nem halasztják el az idei Szuperkoncertet ugyanis az árvízvédelmi szempontból nincs veszélyben. Azonban a cég szem előtt tartja a társadalmi felelősségvállalást így az eseményen befolyt pénzösszegből az árvízkárosultakat támogatják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!