2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar - Nyomtatott hal a tányéron

Földünk népességének növekedésével egyre több élelmiszerre van szükség, így halra is. A halgazdálkodás egyre több tengeren veszélyezteti az élővilágot. A túlhalászat számos helyen komoly probléma. Erre kíván megoldással szolgálni egy izraeli-szingapúri vállalkozás, amely egyenesen a nyomtatóból tálalja az ízletes falatokat a tányérra.

  • Radar - Nyomtatott hal a tányéron

Felejtsd el a horgot, a zsinórt és a süllyesztőt. Ezt hirdeti izraeli élelmiszeripari vállalat. Laboratóriumban tenyésztett és termesztett állati sejteket használva 3D-ben nyomtatják ki az első sütésre kész halfiléket.

Így is készülhet ugyanis a hal Izraelben.

2019-ben rekordot döntött az egy főre eső globális halfogyasztás, ami évi 20 kiló fölött van és folyamatosan növekszik.

A halászat a tengerek több mint harmadán meghaladja a fenntartható szintet, miközben a halfogyasztás folyamatos növekedésben van. Japán a világ harmadik legnagyobb haltermék piaca az EU és az Egyesült Államok után.

A celluláris azaz sejtalapú mezőgazdaság, erre hozhat gyógyírt. A szintetikus biológia lényegében képes a semmiből is létrehozni genetikai anyagokat, mintegy 400 lehetséges felhasználási területe van.

Arról már hallottunk hogy húsokat állítanak elő sejtekből, most már hal is készül ilyen eljárással.

Az izraeli cég most egy a szingapúri székhelyű társasággal vállalkozott arra, hogy halfilét készítsen anélkül, hogy az egyre fogyatkozó halpopulációkat veszélyeztetné.

Az Umami Meats kivonja a sejteket, majd izommá és zsírrá növeszti őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele + videó

Valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele + videó

Magyar Péter és a szimpatizánsi tábora már nyíltan fenyegetik a politikai ellenfeleket, ami a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet után különösen veszélyesnek hangzik. Erről is kifejtette véleményét Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Napi aktuálisban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!