2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Sajtóklub 08:05

Radar

Radar – Magyarországon minden ötödik nőt ért már kapcsolaton belüli bántalmazás + videó

Megfélemlítés, zsarolás, kizsigerelés. Ha ezeket a szavakat halljuk, egészen biztosan a legrosszabbra gondolunk. Olyasmire amiről legfeljebb a híradóból hallunk, ami velünk biztosan nem történhet meg. Pedig a statisztikák szerint megtörténhet. Ha velünk éppen nem is akkor a szomszédunkkal, közeli barátunkkal, családtagunkkal egész biztosan.

  • Radar – Magyarországon minden ötödik nőt ért már kapcsolaton belüli bántalmazás + videó

Király Nóra, elnök, Ficsak: "Egyrészt a fizikai, másrészt a lelki. Sokan azt gondolják, hogy a fizikai az a legdurvább, és hogy ott már mindenképpen be kell avatkozni. De a szakemberek pedig azt mondják, hogy sok esetben a lelki abuzáció, a lelki bántalmazás az sokkal durvább és sokkal mélyebb nyomokat hagy. Másfelől pedig a lelki abúzáció azért is sokkal rémisztőbb, illetve sokkal veszélyesebb, mert ugye nincsen külső nyoma. Egy fizikai bántalmazást, azt sok esetben ismerősök, rokonok, kollégák észreveszik a kék-zöld foltokat, a sérüléseket, amit még ha titkol is a bántalmazott, akkor utána egy idő után azért gyanús lesz, amikor újra és újra előkerülnek ezek a kék foltok, meg ezek a sérülések, azért már gyanút kelt. Míg a lelki bántalmazásnak semmiféle nyoma nincs."

Rengetegen válnak életük során szóbeli bántalmazás áldozatává, sokakban azonban legtöbbször nem is tudatosul a mérgező viselkedés. Amikor pedig tudatosul az áldozatban, hogy mi történik vele, nem tudja, hogy mitévő legyen. Általában az elkövetőkre jellemző, hogy verbálisan tartják sakkban párjukat hiszen így sokkal könnyebben rejtve marad az, hogy mit művelnek otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!