2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Radar

Radar - Koreai kultúra az Erkelben

Egy ősi koreai szertartás dallamai keltik életre a letűnt korok nagy uralkodóit az Erkel Operaházban szeptember 21-én. A Nemzeti Gugak Központ előadóművészei tánccal, énekkel és hangszerekkel egy 90 perces előadás során engednek betekintést a koreai történelembe. Stábunk a főpróbán leste a meg a készülő produkciót.

  • Radar - Koreai kultúra az Erkelben

50 táncos és hangszeres művész, valamint 20 fő technikai személyzet érkezett egyenesen Dél-Koreából, hogy a szeptember 8 és 31 között zajló Koreai Kulturális Fesztiválra elhozzák tradíciójuk velejét.

Az előadás ingyenesen, de regiszrtáció után látogatható, és mint kiderült minden hely betelt, sőt a várólista is igen hosszúra nyúlik. A siker tehát máris garantált.

A magyarok körében az utóbbi években leginkább a koreai popzene, a K-POP az, amely annyira népszerűvé tette a kultúrát, és megágyazott a történelmi tradíciók közönségsikerének is.

Ez a történet most messzire nyúlik vissza a koreai történelembe, ahol a nép kulturális és a katonai dicső örökségébe tekinthetünk be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Árvizek száz éve + videó

Radar – Árvizek száz éve + videó

A legpusztítóbb árvíz 1838 tavaszán zúdult Pestre és Budára, amelynek áldozatairól és hőseiről még száz évvel utána is megemlékeztek. Ötvenezren a lakhatásukat, huszonkétezren mindenüket elveszítették.
Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!