2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Radar

Radar - Idén is Paloznaki Jazzpiknik

Idén már 11-ik alkalommal rendezték meg a Balaton-felvidék legnagyobb underground zenei fesztiválját, a Paloznaki Jazzpikniket, amely idén is számos külföldi sztárelőadóval gazdagodott.

  • Radar - Idén is Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtöktől szombatig tartó eseményen a zenei ínyencségek mellett a jó borok és a gasztronómia szerelmesei is találhattak maguknak különlegességeket.

A Jazzpiknik a tömegfesztiválok alternatívájaként indult a 2010-es évek elején a Csopaktól karnyújtásnyira fekvő, félezres lélekszámú Balaton-felvidéki faluban, Paloznakon. Már akomoly, különleges zenei fesztivállá nőtte ki magát. A zenei ínyencségek mellett a jó borok fogyasztása is az ötlet része volt, ami ma is hangsúlyos.

A jazz, funk, soul és más zenei műfajok keveredése, a fúziós zene jelenti a fesztivál alapját, de vannak igazi popzenei sztárok is. Ilyen a 80-as, 90-es évek nagy slágergyárosa, Rick Asthley is, akinek fellépését hatalmas érdeklődés kísérte, még az eső sem tudta elriasztani a rajongókat.

Az idei év sztárfellépői között volt a basszusgitározás női királynőjének nevezett Nick West is. Az elektronikus zene úttörője, a közel húsz éves múltra visszatekintő washingtoni duó, a Thievery Corporation és a 2011-ben alakult svéd trió, a pop-funk-jazz fúziós zenét játszó Durty Loops is a sztárfellépők sorát színesítette.

Az a magyar származású ghánai énekesnő, Sena Dagadub a Fábián Juliról elnevezett színpadon adott koncertet, akinek pályája összefonódik a Barabás Lőrinc Eklektrikkel, akárcsak a színpad névadójának, Fábián Julinak neve is. Fábián Juli a Barabás Lőrinc Eklektrik által tett szert országos hírnévre.

Az Irie Maffia énekesnője most büszke rá, hogy meghívást kapott Paloznakra, és éppen az ő emlékére emelt színpadon játszhat. Az eső nem kímélte Sena fellépését sem, de ő ezt nem bánja, mert Ghánában hozzászokott már az esős évszak idején. A közönség pedig élvezte a szemergő esőt és a jamaikai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangjának különös egyvelegét, amely igazán egyedi hangulatot teremt.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar -  Ökumenikus május a gyerekekért + videó

Radar - Ökumenikus május a gyerekekért + videó

Az elesettek segítése, felemelése nehéz, de társadalmilag elhanyagolhatatlan feladat. Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta végzi ezt a fontos munkát, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!