2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:30

Radar

Radar – Horror árak Párizsban az olimpia idején + videó

A július 26-a és augusztus 14-e között rendezendő olimpia az egekbe tolta a párizsi szállások árait. A szállodai szobák árai több 100 százalékkal is megemelkedhetnek, de az apartmanoknál sem jobb a helyzet.

  • Radar – Horror árak Párizsban az olimpia idején + videó

Ki ne szeretne a Szajna partján sétálgatni, megtekinteni a csodás Eiffel-tornyot, tágítani tudását a világhírű Louvre-ban, és persze szurkolni nemzetének a nyári olimpiai játékok ideje alatt?! Több millió embert vonz idén Párizs, a megnövekedett keresletet pedig helyiek is igyekeznek kihasználni.

Sok párizsi lakoshoz hasonlóan Martin Cassan is úgy döntött, elhagyja a francia fővárost az olimpia ideje alatt, összeköti a kellemest a hasznossal, és bérbe adja a lakását.

Martin Cassan, bérbeadò: “Amennyire én tudom, nagyon sok ember lesz Párizsban, ráadásul ebben az időszakban itt nagyon meleg van, nehezebb lesz közlekedni, és kicsit bonyolultabb lesz a városban lenni. Inkább ott vagyok, ahol kevesebb ember van, ahol nyugalom van, hogy normálisan dolgozhassak. Három hétig otthonról dolgozni ebben a lakásban úgy, hogy nem mozdulok ki viszont sok lenne. Szeretnék egy kicsit mozogni és szabadba lenni. A könyveket és az élelmiszereket is itt hagyom. Azok mindig vannak a szekrényben. Persze lehet valaki rossz szándékú és elvisz valamit, de én bizalommal várom a lakókat. A bérbeadò cég, akivel együttműködöm felelősséget vállal a tulajdonomért. "

A francia férfi otthona remek helyen van, néhány perc sétára a belvárostól. A lakás tágas és fényes, így biztosan hamar gazdára talál az ötkarikás játékok ideje alatt.

A július 26-a és augusztus 14-e között rendezendő sportesemény az egekbe tolta a párizsi szállások árait. A szállodai szobák árai több 100%-al is megemelkedhetnek, de az apartmanoknál sem jobb a helyzet.

Míg áprilisban átlagosan 90 eurót kérnek el éjszakánként, nyár közepére az ár már 330 euróra is emelkedhet. Párizsban a tulajdonosok évente legfeljebb 120 napra adhatják ki lakásukat, így igyekeznek ezt az olimpia idejére időzíteni.

Simon Oury, lakásfelkészítő: "Januárban már láttuk az olimpiai időszakra a foglalásokat, sok tulajdonos akarta meglovagolni ezt az időszakot, és hamarabb elkezdeni az apartmanok kezelését, bérbeadását, hogy azok készen álljanak az olimpiai játékokra. Ha egy lakást most adnak ki, akkor jobb referenciái lesznek és több értékelése. Ez növeli a pontszámát az ajánló oldalakon és a lakáskiadásra vonatkozó hirdetésekben"

A világ minden pontjáról érkező sportkedvelőknek a belépőkre is egy kisebb vagyont kell majd költeniük. A magyar sikersportágak között a kajak-kenu megfizethető, a legolcsóbb jegy 50 eurótól indul. Az úszóversenyekre – már ha az érmekért akarunk izgulni – már jobban zsebbe kell nyúlni 85 eurótól 690 euróig fizethetünk a helyekért. A vívás már olcsóbb, ott 90-től 290 euróig kell fizetni az érmes meccsekért.

A megemelkedett jegyárak mellett tehát az sem mindegy, hogy mennyit költünk szállásra.

Martin Cassan, bérbeadò: "Számomra, amíg ez nem felháborítóan drága, például 600 euró éjszakánként, és nem vezet visszaélésekhez, addig szerintem teljesen rendben van, hogy a nyári időszakban, amikor nagyobb a kereslet, egy kicsit drágábban adjuk ki. 

Az tehát biztos, hogy akik szeretnék élőben megtekinteni az ötkarikás versenyeket - mérkőzéseket - gazdagabb élményekkel, de egyébként sokkal szegényebben fognak hazatérni Párizsból.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!