2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Radar

Radar - Három magyar is szabadulhat a Hamász fogságából + videó

Az elmúlt napokban sokan feszült figyelemmel kísérték a Hamász és Izrael tárgyalásainak kimenetelét. Az elmérgesedett helyzetben Katar és az Amerikai Egyesült Államok segítségével zajlottak a megbeszélések. Az alku végül szerdán megszületett. Csütörtök reggel volt a várt időpontja az izraeli túszok szabadon engedésének, amely várhatóan péntekre csúszott.

  • Radar - Három magyar is szabadulhat a Hamász fogságából + videó

A katari külügyminisztérium szerdán közölte, hogy a Hamász és Izrael megállapodott a gázai ellenségeskedés négynapos humanitárius szüneteltetéséről.

Üdvözölték Gázában Khan Younis lakosai a Hamász és Izrael által megkötött fegyverszüneti megállapodást. Bár ők a harcok állandó beszüntetését követelték, hogy az emberek visszatérhessenek a normális életükhöz. A megállapodás mindössze négynapos humanitárius tűzszünetet ígér, mégis nagy az örömük. Hiszen hetek óta, komoly nélkülözésben, és állandó légicsapások közepette éltek, úgy esélyük sem volt elhagyni a területet. Eddig 13 ezer ember vesztette életét Gázában.

Az Izrael és a Hamász által kötött ideiglenes fegyverszünet ellenére szerda délelőtt még mindig több robbantás hallatszott Gázában, a tűzszüneti megállapodás kezdeti időpontja csúszik. A hebroni palesztinok vegyes érzelmekkel fogadták a megállapodást.

A világ a fegyverszünet kezdetére vár, miközben a harcok továbbra sem csitulnak.

A Gázában fogva tartott Izraeli túszok családjai is csalódottak, a számukra nem kedvező alku miatt. Izgatottan várják szabadon engedettek névsorát.

Sokan aggódnak a családtagjaikért. Összesen 239 túsz van a Hamasz fogságában. A megállapodás szerint mindössze 50 foglyot engednek el, leginkább nőket és gyermekeket.

A külügyminisztérium tudomása szerint öt magyar állampolgárságú személy is a Hamász rabságában van.

A hírek világossá tették, hogy a túszok mely csoportja számíthat a szabadulásra. Ebben a tekintetben három olyan magyar állampolgársággal is rendelkező túsz van, akik a nyilvánosságra hozott kategóriákba beleférnek

- közölte Szijjártó Péter külgazdasági és küügyminiszter. 

Feszült várakozás van jelenleg mind két oldalon. A fegyverszünet még nem kezdődött el, és egyelőre a névsor ismerete nélkül továbbra is kérdéses, kiket enged szabadon a terrorszervezet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a kötözködő migráns rongybabaként omlik össze + videók

Amikor a kötözködő migráns rongybabaként omlik össze + videók

Nem hunyászkodnak meg egyes olasz férfiak! Ha arról van szó, alaposan helyreteszik azokat az erőszakos migránsokat, akiknek eszük ágában sincs beilleszkedni, hanem úgy gondolják, nekik mindent szabad. Íme, néhány videó arról, amikor az agresszív bevándorló húzza a rövidebbet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Drogbandák rács mögött + videó

Radar - Drogbandák rács mögött + videó

A díler, a szeretője, a lovász a gyerekkori barát és az autószerelő. Ők alkották azt a bűnszövetséget, akik nagyban értékesítettek különböző drogokat. A banda tagjaitól elfogásukat követően 100 milliós vagyontárgyakat foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!