2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar - Hatalmas pusztítást hagyott maga mögött a Boris + videó

Az esőt és zivatarokat hozó ciklon és a napok óta tartó esőzések, nem csak hazánkat, hanem Közép és Észak-Európát is súlyosan érintik. A Boris mediterrán ciklon várhatóan ma befejezi romboló tevékenységét. Keddtől tisztul az idő. Radar - Hatalmas pusztítást hagyott maga mögött a Boris  + videó
Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját  + videó

Radar – Magyarországon is tesztelik a világ első tüdőrák elleni mRNS-alapú vakcináját + videó

A világon hét országban, köztük Magyarországon is elindultak a tüdőrák elleni vakcina klinikai vizsgálatai. Ez az új mRNS-alapú vakcina áttörést hozhat a tüdőrák elleni küzdelemben. Az oltás lényege, hogy a szervezet saját immunrendszerét használja fel a betegség legyőzésében. Ha a vizsgálatok eredményesek, várhatóan 2030 után kerülhet forgalomba a tüdőrák elleni vakcina. 2024. szeptember 19.
Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Radar – Megtartják a Szuperkoncertet + videó

Meghozta a hazai lottótársaság végleges döntését: nem halasztják el az idei Szuperkoncertet ugyanis az árvízvédelmi szempontból nincs veszélyben. Azonban a cég szem előtt tartja a társadalmi felelősségvállalást így az eseményen befolyt pénzösszegből az árvízkárosultakat támogatják. 2024. szeptember 19.
Radar – Tovább folytatódik a megfeszített munka a védvonalak mentén + videó

Radar – Tovább folytatódik a megfeszített munka a védvonalak mentén + videó

Ma várhatóan Nagybajcsnál tetőzik a Duna, míg Budapesten már elöntötte a rakpartot és várhatóan a hétvégén tetőzik. A következő napokban viszont már nem várható csapadék-utánpótlás a vízgyűjtő területeken. 2024. szeptember 19.
Radar – Életveszélyes ámokfutók + videó

Radar – Életveszélyes ámokfutók + videó

Sajnos még mindig sok a szabálytalan autós a magyar utakon. Nem ritka, hogy valaki minden szabályt figyelmen kívül hagyva mások életét veszélyezteti. Még 2021-ben száguldozott egy karosszérialakatos férfi Budapesten, ezért őt első fokon el is ítélte a bíróság. 2024. szeptember 18.
Radar – Online átverések: hogyan lehet elkerülni? + videó

Radar – Online átverések: hogyan lehet elkerülni? + videó

Az utóbbi időben egyre inkább elszaporodtak azok a weboldalak, ahol hamis termékekkel verik át a vásárolókat. Jobbik esetben silány minőségű termék érkezik meg, rosszabb esetben pedig meg sem érkezik a megrendelt árú. 2024. szeptember 18.
Radar – Már készülnek a hatóságok a Duna tetőzésére  + videó

Radar – Már készülnek a hatóságok a Duna tetőzésére + videó

Várhatóan hétvégén tetőz a Duna Budapesten, ezt pedig számtalan előkészület előzi meg a hatóságok részéről. 2024. szeptember 18.
Radar - Állományszintű fecskepusztulás a Balatonnál + videó

Radar - Állományszintű fecskepusztulás a Balatonnál + videó

A hétvégén nagy fecskepusztulásról lehetett hallani a Balaton térségében, a 71-es főúton száz és ezer számra ütötték el a vétlen autósok a legyengült vándormadarakat. 2024. szeptember 17.
Radar – Megküzdünk az árhullámmal + videó

Radar – Megküzdünk az árhullámmal + videó

Napok óta katasztrófa helyzetről érkeznek a hírek Közép- és Észak-Európából. A megáradt folyók kiléptek medrükből, és komoly károkat okozva kezdenek majd csak lassan visszahúzódni. A közlekedés sok helyen elesett, a hitelen jött árra nem mindenhol tudtak felkészülni. Itthon eddig stabil a védekezés, a Duna nem lép ki a medréből várhatóan. 2024. szeptember 17.
Radar - A szolgáltatók is bekapcsolódnak az árvízvédelembe + videó

Radar - A szolgáltatók is bekapcsolódnak az árvízvédelembe + videó

Magyarországot sehol nem éri készületlenül a dunai árhullám, amely a már elérte a magyarországi szakaszt is. Az áram- és gázszolgáltatók, a vízi rendészet, a Honvédség, a helyiek és szinte minden segítő és mentős szervezet kiveszi a részét az árvízvédelemből. 2024. szeptember 17.

Radar - Példás összefogás a Miskolctapolcai Barlangfürdő újjáépítéséért + videó

Kormányzati munkacsoportot hoznak létre Lázár János vezetésével a Miskolci Barlangfürdő újjáépítéséért. 2024. szeptember 16.

Radar - 2013 óta nem látott árvíz fenyegeti Magyarországot + videó

Az 1991 óta nem tapasztalt aszály után most a víztömeg okoz problémát hazánkban. 2024. szeptember 16.

Radar - Hosszabb műsoridővel várja nézőit Gajdics Ottó riportmagazin műsora + videó

Szombattól új műsorsávval és hosszabb adásidővel jelentkezik az Ottó című riportmagazin műsorunk. 2024. szeptember 13.

Radar - Cél a palackok minimum 90%-os visszaváltása + videó

Január 1-én indult az új italcsomagolás visszaváltási rendszer Magyarországon. 2024. szeptember 13.

Radar - A sírban rejtegették a drogot + videó

A díler, az anyja és az apa sírja. Kicsit kifejtve, a 37 éves bélapátfalvai férfi nagyban árulta a kábítószert. A drog elrejtésében anyja segédkezett, aki halott férje sírhelyében tárolta az anyagot. 2024. szeptember 13.

Radar – Elfeledett magyar ételek nyomában + videó

Pöcsmácsik, görhe, barátfüle. Sokaknak talán meglepő lehet, de az előbb felsorolt három szó mind egy-egy klasszikus, sokak által elfeledett magyar ételt takar. Ez részben annak is köszönhető, hogy a különböző ételeket más és más néven ismerik országszerte, de vannak klasszikus ételeink, amelyek valamilyen okból kimentek a divatból és már csak nagyon kevés helyen fogyasztják. 2024. szeptember 12.

Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Az életünk lassan minden területén valamilyen módon jelen van a mesterséges intelligencia. Számtalan kérdés fogalmazódik meg ezzel kapcsolatban a társadalomban, amelyekre szakértők válaszoltak az AI Summit rendezvénysorozat konferenciatermeiben. 2024. szeptember 12.

Radar – A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány segít + videó

A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány különleges programot szervezett. Lillafüredre várták mindazon szülőket, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelnek. A cél az volt, hogy kikapcsolódást nyújtsanak az ő számukra, akiknek az egész élete egy 24 órás készenléti szolgálat. 2024. szeptember 12.

Radar - DOGZ fesztivál - mindent a kutyákról + videó

Az egésznapos program középpontjában a kutyák álltak, a cél pedig az volt, hogy elmélyítsétek a kutyák iránti szenvedélyt. 2024. szeptember 11.

Radar - Reviczky Gábort meghatotta a felé irányuló szeretet + videó

A színész a Radar stábjának exkluzív interjúban nyilatkozott egészségi állapotáról és meghatódva mesélt legújabb elismeréséről és a közönség szórakoztatásának fontosságáról. 2024. szeptember 11.

Radar - Bemutatták a Holokauszt 80 emlékév makettkiállítását + videó

A projekt célja, hogy a Z generáció a túlélők, áldozatok és az elkövetők történeteinek felidézésén keresztül ismerje meg a vészkorszakot. 2024. szeptember 11.

Radar - Begyűjtik a dílereket Pest vármegyében + videó

A rendőrség az utóbbi időben sok kábítószer-kereskedőt fogott el és juttatott rács mögé. Legutóbb Veresegyházán ütöttek rajta két férfin, akik új pszichoaktív anyaggal kereskedtek. 2024. szeptember 11.

Radar – Böjte Csaba új könyve: A szerelem ösvénye + videó

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója és a nehéz sorsú gyerekek felkarolója, Böjte Csaba által segített fiatalok közül sokan már nagykorúak. A felnőtt lét számos új kihívást tartogat számukra, ezek megoldásához szeretne iránytűt adni nekik Csaba testvér. Az új könyve ezért született, amelynek bemutatójára a Lehel téri Árpádházi Szent Margit templomban került sor. 2024. szeptember 10.

Radar – Hazaérkeztek paralimpikonjaink + videó

Vasárnap este kialudt a láng Párizsban, ezzel véget ért a XVII. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye. Ott jártunk a magyar paralimpiai csapat ünnepélyes fogadásán. 2024. szeptember 10.

Radar – 100 kg-os szovjet rombolóbombát hatástalanítottak + videó

Egy 100 kilogrammos szovjet rombolóbombát hatástalanítottak ma/kedd délelőtt Esztergomban. A robbanószerkezetre egy TÜZÉP telep területrendezésekor bukkantak, majd azonnal értesítették a hatóságot, akik megállapították, hogy egy közel 80 éves II. világháborús bomba került elő a föld alól. A Radar/Napindító stábja a helyszínen járt a hatástalanítás előtti és utáni pillanatokban. 2024. szeptember 10.

Radar – Budai álomotthon jár egy szerencsés játékosnak + videó

A hazai lottótársaság igényfelmérése szerint a magyarok álomotthona zöld övezetben van, minden ott élőnek saját élettere van és semmiképp sem zajos. Ezeket az igényeket figyelembe véve választotta ki a cég legújabb nyereményjátékának fődíját. Az ingatlan értéke 110 millió forint. 2024. szeptember 09.

Radar – Magyarország első profi kerekesszékes testépítője + videó

Harnos Kristóf sporttörténelmet írt. Magyarország első profi kerekesszékes testépítője lett. Sőt, kategóriájában hazánkból elsőként jutott ki a legrangosabb megméretésre, a Mr. Olympiára. Minden erejével azon dolgozik, hogy élete legjobb formájába kerüljön a versenyre. 2024. szeptember 09.

Radar – Így helyezték újra vízre Fa Nándorék földkerülő hajóját + videó

A kenusok védőszentjéről, Szent Jupátról elnevezett vitorlást ünnepélyes keretek közt a révfülöpi Mathias Corvinus Collegium kikötőben tették újra vízre. 2024. szeptember 09.

Radar – A magyar tenger története + videó

A Balatoni Múzeumot még 1898-ban azzal a céllal alapították, hogy a Balaton kultuszát emeljék. A kiállítás a Balatont és környékét mutatja be, a látogatók megismerhetik a magyar tenger kialakulását, történetét, kulturális és természeti értékeit, valamint a tóhoz kapcsolódó turizmust is. 2024. szeptember 06.

Legfrissebb hírek

Vezércikk - Átpolitizálódik az árvíz elleni védekezés is Brüsszelben? + videó

Vezércikk - Átpolitizálódik az árvíz elleni védekezés is Brüsszelben? + videó

Ha arra várnánk, hogy Brüsszel kisegítsen bennünket a bajból, akkor nyakig állnánk a vízben - fogalmazott Orbán Viktor a csütörtök reggeli árvízinfón. Bár Brüsszelben vizsgálják, hogy az árvízi helyzetben Brüsszel milyen segítséget nyújthat hazánknak, a Vezércikk vendégei nem feltétlenül optimisták ebben a kérdésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!