2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Célegyenesben a koronázás

A koronázásra készülve a szigetországban lego és viaszfigurát is alkottak az uralkodó család tagjairól az ünnepség alkalmából. De elkészült a ceremóniára szánt egyedi Biblia is. Mutatjuk a különlegességeket!

  • Radar - Célegyenesben a koronázás

III. Károly közelgő koronázása alkalmából két új lego jelenet is készült. Egyfelől a Buckingham-palota erkélyén láthatjuk magát a királyt a királynéval. Valamint a páholyban foglal még helyet Vilmos és Katalin, továbbá gyermekeik ugyancsak mini változatai. A Windsori kastély előtt pedig több száz apró rajongó veszi körbe őket a kerítésen kívül.

A londoni Madame Tussauds bemutatta Kamilla királyné új viaszfiguráját.

A kiállításon férje, III. Károly mellett áll, de mellettük van még a walesi hercegi pár is, Vilmos és Katalin. A viaszbábu egy olyan kék ruha másolatát viseli, amelyet Kamilla még 2022 decemberében a Buckingham-palotában tartott éves diplomáciai fogadására vett fel. Az eredeti öltözet tervezője szintén segített a múzeumnak az új hasonmás kinézetének kialakításában.

A viaszfigura királyi ékszereket is kap, köztük a néhai II. Erzsébet királynő zafír-gyémánt tiaráját, valamint VI. György zafír nyakláncát. Természetesen ezek ugyancsak másolatok. Az új élethű bábu egyébként már a második modell, amelyet Kamilláról készítettek. Az elsőnek személyesen ő választotta ki a ruháját.

Közben a canterburyi érsek átvette azt a Bibliát, amelyet külön Károly király koronázására készítettek. Az egyházi vezető alaposan megvizsgálta és szemügyre vette a vadonatúj imakönyvet. Nem véletlen, borítója kecskebőrből készült, arany berakásokkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A Karácsony Gergely által vezetett Gyurcsány-listán szerepel az a Czeglédy Gergely is, aki valaha Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes irodavezetője volt. A listán való szerepeltetését sokan furcsának tartják, hiszen a jogerősen is elítélt Hagyó tevékenységéhez Budapest egyik legkorruptabb időszaka kötődik - mutat rá a Magyar Nemzet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!