2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napindító 07:30

Radar

Radar - A királynő kertésze Magyarországra látogatott

A megújult fertődi Esterházy-kastély 300 hektáros parkjának munkálatai is hamarosan elkezdődnek, de mindenek előtt egy pontos tervezés veszi kezdetét amiben többek között nem kisebb személyiség, mint Erzsébet királynő korábbi kertésze, a neves brit tájépítész, Tom Stuart-Smith lesz a Magyar Kertörökség Alapítvány segítségére.

  • Radar - A királynő kertésze Magyarországra látogatott

Nem kisebb személyiség kapcsolódott be az Eszterházi kastélykert felújításának tervezési munkálataiba, mint Erzsébet királynő egykori kertésze a neves kortárs tájépítész Tom Stuart-Smith. Kálnoky gróf is itt volt, aki az angol trónörökös erdélyi vendéglátója, maga is természet és épített örökség védő ember. Az ő meghívására érkezett hozzánk a neves tájépítész.

Amerikában és az Egyesült Királyságban, de Spanyolországban, Franciaországban és Portugáliában, Nyugat-Európa legnagyobb részén is dolgozik kerteken.

A Magyar Kertörökség Alapítvány missziója, hogy a magyar kertek hazai és nemzetközi elismertségét támogassa, így maga Eszterháza European Routs of Historic Gardens, a történeti kertek hálózatának első tagja. A felújításra váró történeti kertek bemutatása a cél, ennek legfontosabb helyszíne Eszterháza, amely nemcsak kulturális, de mindig is fontos diplomáciai szerepet is betöltött. A kastély fénykorában, a művészetek találkoztak itt, Jakobi építész és kertépítész mester, valamint Haydn is itt hozta létre életművét, aki 29 évig szolgálta az Esterházyakat.

Ez Európa második legnagyobb barokk-rokokó kertje, és valójában látható, hogy a történelem viharai eléggé meggyötörték.

A mai legnevesebb kortárs tájépítészek is szívesen bekapcsolódnak a konzultációba, így jött Erzsébet királyné valamikori kertésze Tom Stuart-Smith is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar -  Jelnyelven is lehet rendelni + videó

Radar - Jelnyelven is lehet rendelni + videó

A Városliget 1910-ben alapított étterme mára ikonikus hellyé vált és legendás a vendégszeretetéről hiszen a hátrányos helyzetű csoportoknak is kiemelt figyelmet szentelnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!