2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Németh Alajos: Szebb élhetővé tenni a világot, mint élősködni rajta

Hír TV

2019. június 21., péntek 20:30

“Az ihlethez élet kell, akinek nincs élete - tehát akivel nem történik semmi -, az nagyon nehezen képes megfogalmazni olyan gondolatokat a hangszeren, amelyek maradandók lesznek”. Csak egyetérteni tudunk a Bikini vezetőjének véleményével, akit az Őszintén című műsorban kicsit jobban, kicsit közelebbről is megismerhettünk.

A beszélgetés egy klasszikus - és nyár lévén még aktuálisnak is mondható - Bikini dallal, a Fagyival kezdődött. Nyilván kíváncsiak vagyunk arra, hogyan születnek az oly népszerű Bikini dalok? A válasz egyszerű: a Bikini slágerek létrejötte egy üres papírlappal és sörrel kezdődik. Hogy hogyan kapcsolódik a két dolog egymáshoz? A dalszerző saját bevallása szerint iszonyat feszítő érzés az üres papírlap látványa, viszont ha már megvannak az első sorok a lapon, akkor lazításként jöhet a sör.

Lojzi - ahogy barátai becézik - büszkén mutatja telefonjában a családi fotókat: nagyapja képével kezd, aki Pozsonyban volt postamester, majd jön a lengyel gyökerekkel rendelkező nagymama, és utána az apja katonai fotója. Érdekes, hogy az ember bizonyos szülői mondatokra egy életen át tisztán emlékszik. Így van ezzel a zenész is, aki apja hangját utánozva idéz fel egy számára óriási jelentőséggel bíró mondatot: „Az nem férfi, aki nem volt katona”.

A katonaság ugyan elkerülte, de saját bevallása szerint nyert két évet, hogy gyakorolhasson, fejlessze gitártudását, és megismerhessen olyan szakmabelieket, akiktől egy éjszaka alatt többet tanult, mint az iskolában hosszú évek alatt.

Az Őszinténben mesélt az első találkozásáról a világhírű gitárművész Szabó Gáborral, megtudtuk, hogy milyen vezető valójában Lojzi, és kiderítettük: mi lehet a titka a többgenerációs Bikini-sikernek?

Németh Alajos kicsit beengedte a stábot a magánéletébe: megmutatta nemrég született kisfiát, de mesélt a nagylányáról, és arról is, hogy milyen különleges kapcsolat fűzi össze őket. Sőt: még azt is elárulta, hogy a ‘Veri az élet’ című slágert a Vasasban írta, miközben edzésen lévő lányára várt.

HírTV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!