2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:30

Napi aktuális

Tüntetést szerveztek zenészek, YouTube-erek és influenszerek a Hősök terére és persze a pénzes ládikák is előkerültek+ videók

Megtelt a Hősök tere és az Andrássy út egy része. Az influenszer tüntetés felszólalói igyekeztek a gyermekvédelem köré fűzni a mondandójukat, persze azért nem maradt el a tömény kormánykritika sem, vagyis egyértelmű a politikai szál a demonstráción. Molnár Péter tudósítása.

  • Tüntetést szerveztek zenészek, YouTube-erek és influenszerek a Hősök terére és persze a pénzes ládikák is előkerültek+ videók

Baloldali politikusok egész sora lepte el a Hősök terét a péntek esti, a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondásához, közéletből való távozásához vezető kegyelmi-ügy miatti tüntetésen, amit néhány önmagát influenszernek nevező, baloldali aktivista szervezett.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a rendezvény elején a baloldali politikusok közül megjelent már Juhász Péter, valamint Demszky Gábor volt liberális főpolgármester és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Osváth Zsolt a gyermekvédelmi rendszer teljes reformjára szólította fel a kormányt, szerinte nincs pénz a rendszerben, nincsenek szakemberek, a gyerekek szinte éheznek, kevés a pénz ruhára és a zsebpénz is elenyésző. A baloldali megmondóember azzal vádolta a kormányt, hogy összemossa a homoszexualitást a pedofíliával.

Szabó Máté (fókuszcsoportos influencer) szerint a kegyelmi ügy óta szörnyek járnak odakint. Szerinte az elmúlt 30 évben senkinek se kellett megoldania a gyermekvédelem rendszerét. A felelősök félnek, ezért Szabó szerint fent kell tartani a témát, míg nem lesz megoldás. Szabó szerint amíg az állam nem képes ellátnia feladatait, addig három kérdést kell elküldenie mindenkinek a választott képviselőjéhez: Mit tesz a kormány azért, hogy a gyerekek emberhez méltó körülmények között nőhessen fel? Mit tesz a kormány a minőség oktatásért? Mit tesz azért, hogy minden gyerek bizalommal fordulhasson valakihez, ha bántják?

Azahriah videoüzenetben elmondta, hogy semmi értelme nem volt a nemzeti konzultációknak és a kormányzati kommunikációnak, ugyanis szerinte továbbra is pedofilok vannak a rendszerben, igaz konkrét, jelenlegi esetet nem említett.

Az esemény meghirdetője, Pottyondy Edina, a Momentum korábbi elnökségi tagja az elmúlt napok legrosszabb klubrádiós hagyományát folytatja, egyenesen szörnynek nevezte a lemondott államfőt, Novák Katalint. És a magyar államot is. Szerinte a társadalom sem jobb, mert csendben tűr. Nehezményezi, hogy nem tudni pontosan kik kaptak kegyelmet Nováktól.

Ismét pénzes dobozok

Gulyás Márton a tüntetés végén akciót hírdetett egy meg nem nevezett hajléktalan, bántalmazott fiatal részére, hogy vasárnapig 25 millió forintot gyűjtenek ösze neki egy alapra, amiből majd lakást vesznek neki, mert szerinte ezt elmulasztotta a magyar állam. A baloldali aktivista Gulyás azt ígérte, minden forinttal elszámolnak. A tüntetés zárásaként a tömeg elénekelte a Himnuszt, majd kis pénzgyűjtődobozok indultak útjára.

Fotó: Gulyás Márton (Partizán), a "társadalmi kiállás" házigazdája beszél az Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án. A demonstrációt civilek, online tartalomgyártók szervezték. MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Fontos, hogy a hagyományos értékek, a családok biztonsága megmaradjon a Hegyvidéken! Erről Fonti Krisztina a Fidesz-KDNP XII. kerületi polgármesterjelöltje beszélt a HírTV péntek esti Napi aktuális című műsorában. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!