2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások a parlamentben

Következik:

Sajtóklub 14:00

Napi aktuális

Toroczkai László: Teljesen antidemokratikus, teljesen igazságtalan és aránytalan Fővárosi Közgyűlés van + videó

Belenyúlna a választási rendszerbe a Mi Hazánk. Toroczkai László szerint a jelenlegi rendszer "rendkívül igazságtalan, aránytalan, antidemokratikus". Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke érkezett a Napi aktuális stúdiójába.

  • Toroczkai László: Teljesen antidemokratikus, teljesen igazságtalan és aránytalan Fővárosi Közgyűlés van + videó

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke elmondta, hogy ők a Fidesz választási rendszerét akarják átírni, tehát elég furcsa Karácsony Gergely érvelése. Másrészt pedig a média ugyan nem nagyon számolt be róla, de Karácsony Gergelyt sikeresen bevezették egy csapdába, ugyanis mikor tegnap délután, kora este beadták ezt a törvényjavaslatot, amivel átírnánk a fővárosi önkormányzati választási szabályokat, akkor Karácsony Gergely egyedüliként ő maga, illetve az általa képviselt mikropárt, az egy százalék alatti Párbeszéd, ami elég nagy mikroadományokból működik volt az, aki erre ráugrott, az összes többi párt az mélyen hallgat, vagy hallgatott legalábbis mostanáig.

- Ugyanis leginkább ez Karácsony Gergely érdekének tűnik jelenleg, hogy ez a választási rendszer fennmaradjon, bár hozzá kell tenni, még egyszer mondom, hogy ez a 2014-es Fideszes javaslat, tehát nem tudom miért akarná a Fidesz önmagát átírni. Az, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak jobb lenne egy ilyen rendszer, az nyilvánvaló, mármint az általunk javasolt választási rendszer, vagyis a listás választási rendszer. Egy teljesen antidemokratikus, teljesen igazságtalan és aránytalan Fővárosi Közgyűlés van - tette hozzá Toroczkai László. 

Teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!