2024. 07. 01. Hétfő Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Napi aktuális

„Borzalmas dolgokat tettek ezek az állatok” – magyarok döbbenetes beszámolói az Izrael elleni terrortámadásról

A Napi aktuálisban kapcsolunk Jeruzsálembe, hogy mit tud a család a Supernova fesztiválon eltűnt lányról. Adásunkban megszólal egy jeruzsálemi magyar iskolaigazgató, akinek több diákja is meghalt a terrortámadásban. 

  • „Borzalmas dolgokat tettek ezek az állatok” – magyarok döbbenetes beszámolói az Izrael elleni terrortámadásról

Megdöbbentő videót mutattunk be, egy autós éppen távozni készült a sivatagi zenei fesztiválról, amikor a Hamász harcosaival találkozott, jószándékúan lassított, majd a terroristák azonnal lőni kezdték, egy darabig még próbált menekülni, majd vélhetően halálos sebet kapott. 

Kapcsoltunk Izraelbe, Yifat Zinerhez akinek unokahugát hurcolták el a szélsőségesek a fesztiválról. 

Beszámolt arról, hogy továbbra sem tudnak semmit a lányról. Egy 27 éves fiatalról van szó, aki soha nem ártott senkinek és - jegyezte meg - nem tudni, hogy megerőszakolták-e vagy sem, vagy esetleg még szörnyűbb dolgot tettek-e vele. 

Kiemelte, 

az izraeliek nem áldozatok, őket meggyilkolták!

Úgy fogalmazott, 

ezek az állatok idejönnek és borzalmas dolgokat tettek az emberekkel. 

Yifat Ziner szerint nem lehet egy kalap alá venni a gázai és az izraeli elhunytakat. 

A mai hírek között említette, hogy a Hamász terroristái például agyonlőttek egy kismamát, aki éppen akkor adott életet a gyermekének. 

Nagy a bizonytalanság

Szegedi Dániel jeruzsálemi tanár adásunkban elmondta, két nappal ezelőtt az intézmény egy volt diákja életét vesztette, rajta kívül pedig az egyik kollégája fia is meghalt. 

Elmesélte, hogy egy öt évvel ezelőtti, jelenleg tartalákos volt diákjáról semmit sem tudni, amikor utoljára láttak a parancsnokával volt egy katonai járművön, később a parancsnok pedig elhunyt. 

Nehéz ezt feldolgozni és ez sok időbe is fog telni

- tette hozzá. 

Több magyar artista is a helyszínen volt

Dobos Richárd artista szerencsésen hazaért Izraelből és a Napi aktuálisban elmondta, az izraeli tengerparton érte a támadás híre, először azt hitte csak hadgyakoraltról van szó. 

Számára az volt az ijesztő, amikor tőle nem messze az izraeli légvédelem megsemmisítette a Hamász egyik rakétáját. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megtörtént az európai szavazók átverése + videó

Megtörtént az európai szavazók átverése + videó

Aki elhitte, hogy sikerül leváltaltani az uniós elitet, az magára vessen. Hiszen az Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok koalíciót hoztak létre az Európai Unió intézményei következő vezetőinek kinevezéséről és gyakorlatilag kigolyózták a konzervatívokat. Hoppál Hunor, a Pestisrácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba Economx.hu újságírója volt a Napi aktuális vendége. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!