2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:40

Magyarország élőben

Völner Pál: Az ellenzéknek a bűnözők fontosabbak, mint az áldozatok

Június közepéig több ezer megítélt kártérítés kifizetését függeszti fel a kormány, ha a héten a Parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítást- mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára álhírnek nevezte azt a DK-s felvetést, amely szerint bűnözők szabadon engedésével csökkentenék a börtönök zsúfoltságát. Völner Pál közölte, a kormány több megoldáson is dolgozik, azért, hogy szeptemberben már ne lehessen perelni a rossz börtönviszonyok miatt az államot.

  • Völner Pál: Az ellenzéknek a bűnözők fontosabbak, mint az áldozatok

Csütörtökön összeül a Parlament a börtönbiznisz kifizetéseinek leállítása ügyében. A sürgősségi eljárás miatt kérte a kormány, hogy az ellenzék is támogassa az eljárást, de egyik baloldali ellenzéki párt sem állt mellé. Lehet másképp kellett volna feltenni a kérdést, hogy elnyerhessék a támogatásukat – vezette fel a beszélgetést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Nagyon egyértelműen fogalmaztunk, azt mondtuk, hogy egy olyan szabályozásra van szükség, ahol elsősorban az áldozatok tudnak ezekből a pénzekből kompenzációt kapni. Sajnálatos, hogy valamennyien ellene szavaztak, ennek van egy olyan üzenete, hogy nekik a bűnözők fontosabbak, mint az áldozatok

– hangsúlyozta Völner Pál.

Miért nem támogathatták? Politikai indíttatás húzódhat meg emögött vagy üzleti érdek, az ügyek mögött álló ügyvédi körök– tette fel a kérdést a műsorvezető. Erre Völner Pál azt válaszolta, hogy nagyon egyszerű a válasz:

a mai ellenzék a kormányoldallal nem hajlandó együttszavazni, hogyha nem valami brüsszeli előterjesztés van a Parlament előtt.

Az államtitkár megjegyezte a csütörtöki döntés kapcsán, hogy három fontos dologról van szó: valóban felfüggesztésre kerülnek a kifizetések júniusig, illetve a fizetési határidők kitolódnak, a börtönférőhelyek számát pedig bővíteni kell őszre, és a Parlamentnek júniusig olyan döntést kell hoznia, amely megnyugtatóan rendezi ezeknek a pénzeknek a sorsát.

Vöner Pál arról is beszélt, hogy még mindig több ezres nagyságrendű a folyamatban lévő igények száma. Elhangzott, hogy az ügyvédi számlákra nem lehet a jövőben folyósítani a megítélt összegeket. A pénzek bizonytalan áramlása így a jövőben megszűnik, ezért erős ellenhangok várhatók az védőügyvédek részéről - mondta el az államtitkár.

A beszélgetés során arra is kitértek, hogy nem szabadulhatnak határidő előtt az elítélt bűnözők, most fogják tárgyalni az Országgyűlésben a feltételes szabadlábra bocsátás szigorítását is. Az államtitkár azt is kiemelte, hogy az a célkitűzés is tartható, hogy őszre megszűnjön a börtönök túlzsúfoltsága. Pintér Sándor belügyminiszter munkatempóját és állhatatosságát ismerve ez nem is lehet kérdés.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Komment: EP-frakciók: ki hova ül majd be? + videó

Komment: EP-frakciók: ki hova ül majd be? + videó

A Komment című műsorunkban az EP-frakciókról, Magyar Péter agressziójáról, az Eurovízióról és Karácsony külföldi támogatóiról is elmondta véleményét Bódi Ábel, a Kontextus szerkesztője, Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere, Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és Sarkadi Illyés Csaba, az Economx újságírója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!