2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Varga Judit: Az áldozatokat kell védeni, nem az elítélteket

Törvénymódosítással vetne véget a magyarországi börtönbiznisznek az igazságügyi miniszter. Varga Judit a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában az mondta, hogy az ezzel kapcsolatos jogszabályváltozás akár már februárban a Parlament elé kerülhet. A tárca vezetője úgy vélte, újra kell gondolni az egész rendszert, és elsősorban a sértettek érdekét kell előtérbe helyezni.

  • Varga Judit: Az áldozatokat kell védeni, nem az elítélteket

Az igazságügyi miniszter szerint a jogászkodásnak vége, minden jogi érvet elmondtak szóban és írásban egyaránt ebben a témában. Az Európai Unió tanácsában zajlik egy meghallgatás, amelynek a megalapozottságával és a jogosságával kapcsolatban most már kétségeik vannak – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy Európai Parlament frusztrált, baloldali többsége nem tud nyugodni, és gyakorlatilag már a saját jogszabályait is megsérti.

A 7-es cikkelyes eljárást próbálják egy végtelen történetté gyúrni Magyarország és Lengyelország esetében egyaránt.

Velkovics Vilmos kitért arra is, hogy több ezer börtönper van folyamatban Magyarország ellen, tízmilliárdos nagyságrendű kártérítést kellett kifizetni az elítélteknek. Orbán Viktor miniszterelnök is hosszan, markánsan beszélt ezekről a perekről évnyitó sajtótájékoztatóján. Varga Judit elmondta, hogy

sérti az emberek igazságérzetét, hogy egyfajta börtönbiznisz alakult ki.

A jövőben felül kell vizsgálni azt, hogy az elítéltek milyen alapon nyújtanak be kártérítési kérelmeket az államhoz – emelte ki a miniszter. A tárca vezetője úgy vélte,

újra kell gondolni az egész rendszert, és elsősorban a sértettek érdekét kell előtérbe helyezni.

Az ezzel kapcsolatos jogszabályváltozás akár már februárban a Parlament elé kerülhet.

A beszélgetés során érintették még a szegedi Szeviép-ügyet is, amelyben összeférhetetlenség és jogsértés gyanúja merült fel a felmentő ítéletet hozó bíráknál, akik ellen rövidesen eljárás indulhat.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!