2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Mécs Mónika: Az Akik maradtak gyógyító film, ami a lelket gyógyítja

A forgatókönyv-központú filmtámogatási rendszernek köszönhető, hogy a magyar filmek nemzetközi sikereket aratnak az elmúlt években - jelentette ki Mécs Mónika filmproducer Magyarország élőben című műsorunkban annak kapcsán, hogy az Akik maradtak című alkotás is bekerült a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájára. A Tóth Barnabás rendezte alkotásról január 13-ig szavaz az Amerikai Filmakadémia, hogy bejuttatják-e a februárban megrendezésre kerülő Oscar-gálára.

  • Mécs Mónika: Az Akik maradtak gyógyító film, ami a lelket gyógyítja

 

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel a legjobb nemzetközi film Oscar-díjra esélyes szűkített listán, ezt közölte az Amerikai Filmakadémia. Mécs Mónika filmproducer a hírrel kapcsolatban elmondta, 91 ország nevezettjeivel versenyeztek, ebből választották ki a tízes listát.

„Engem mindig azok a típusú történetek vonzanak, amiben meg tudunk mutatni embereket különféle nagyon nehéz élethelyzetekben. Meg tudjuk mutatni azt, hogy ezekben az élethelyzetekben Ők hogyan viselkednek. Az vonzott még, hogy rengeteg film készült már a holokauszt rémtetteiről, de olyan film viszonylag kevés született, amiben azt mutatjuk meg, hogy a túlélők hogyan tudják az életüket tovább élni. Ez a két karakter, az orvos és a fiatal lány a filmünkben egymásra talál, és tulajdonképpen visszavezetik egymást az életbe”

– fogalmazott a film producere.

Mécs Mónika elmondta, a film hazai fogadtatása meglepően jó:

„Azt kell, hogy mondjam, hogy egyöntetű siker volt. Valahogy az emberek lelkét megérintette ez a két ember, ez az egyszerű finom emberi történet. A szeretetük által feldolgoznak valami borzalmasat, amiről azt gondolnánk, hogy ezt nem lehet feldolgozni.”

A Tóth Barnabás rendezte alkotásról január 13-ig szavaz az Amerikai Filmakadémia, hogy bejuttatják-e a februárban megrendezésre kerülő Oscar-gálára. 

„Azt találtuk ki a Barnával, hogy gyógyító film, ami a lelket gyógyítja. Ez nem csak azokat gyógyítja, akik ezeken a traumatikus holokauszt élményeken estek túl, hanem bárkit, aki valami nagyon szörnyű traumát élt át. Azt gondolom, hogy az emberek vevők erre, hogy valami ígéretet adunk, valami pozitív jövőt. Én azt gondolom, hogy erre talán vevők lehetnek a szavazók.”

– fűzte hozzá Mécs Mónika.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!