2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Magyarország élőben

Lacza Zsombor: A plazmaterápia tömegesen nem alkalmazható,de hatásos

Tavasszal már lekerült az első vérszérummal kezelt beteg a lélegeztetőgépről. A kezelés lényege évtizedek óta változatlan. Mi az akadálya mégis a tömeges használatának a járvány megfékezésére. Erről beszélt Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Lacza Zsombor: A plazmaterápia tömegesen nem alkalmazható,de hatásos

Láthattuk és hallhattuk a legfrissebb kezelési fejleményeket Lengyelországországból. Egészen pontosan hogyan hat ez a készítmény, immunitást ad-e – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Valamilyen szinten immunistást ad, ugyanúgy hat, mint a plazmaterápia, a gyógyultak vérében lévő ellenanyagot használja fel arra, hogy azoknak a betegeknek, akiknek még nincs elég ellenanyag a szervezetében, egy segítséget, egy átmeneti terápiát nyújtson – válaszolta Lacza Zsombor.

A tudományos rektorhelyettes arról is beszélt, hogy

ennek a készítménynek az a nagy előnye, hogy sűrítve tartalmazza ezeket az ellenanyagokat, ezáltal jól adagolható. Az orvosok ugyanúgy tudják kezelni, mint bármely más injekciós készítményt

– hangzott el.

Lacza Zsombor kitért arra is, hogy bár

egy olyan készítményről van szó, amely tömegesen nem alkalmazható, de hatásos.

Amerikai és hazai tapasztalatok is azt mutatják, hogy azok, akik időben, három nappal a kórházba kerülés után megkapják a plazmakezelést, azok körében 30 százalékkal is csökkent a halálozás – hívta fel a figyelmet a tudományos rektorhelyettes.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!