2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Magyarország élőben

Forgács István: Kimondottan káros a Donáth Anna által használt megkülönböztetés

A roma élet is számít. Kicsit késve, de felkapaszkodna a BLM-vonatra a Momentum. A stúdióban Forgács István romaügyi szakértő beszélt a jelenségről.

  • Forgács István: Kimondottan káros a Donáth Anna által használt megkülönböztetés

Magyarra fordította az anarchisták jelszavát Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője. A képviselő Facebook-oldalán azt írta: Szerte a világban elképesztő hátrányok érik a bőrszínük alapján az embereket: az Egyesült Államokban a feketéket, Magyarországon a romákat. Donáth Anna szerint amíg nem beszélünk a rasszizmus áldozatairól, addig a rendszer csendben félrenéz, és egyre erőszakosabb, élhetetlenebb világ támad körülöttünk. A Momentum képviselője szerint Magyarországon is fel kell emelnünk a hangunkat, és kiállni a célponttá váló, velünk élő cigányságért.

„Ha csak azt nézem, hogy mit jelent ki a képviselő asszony, akkor azt mondom, hogy azzal egyet is lehet érteni, de nem csak a roma élet számít. Gyakorlatilag bármilyen élet számít. Én igazából ezt a fajta megkülönböztetést, - bár ő nyilván ezt pozitív megkülönböztetésnek szánja ebben a helyzetben -  itt most kimondottan károsnak érzek. Olyan típusú vitákat generál ugyanis, amiket utána az elmúlt fél év történéseiből adódóan mindenki úgy interpretál, ahogy az ő világnézete, vagy politikai meggyőződése diktálja. Ez nem azt segíti, hogy konszenzusra jussunk abban, hogy mit és hogyan kellene hasonlóan látnunk, hanem akár politikai érdekek mentén ítélünk meg történéseket”

- mondta a romaügyi szakértő, Forgács István.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagok:

Donáth Anna cigányellenes kampányt lát a BLM-mozgalom apropóján

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!