2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Célpont 13:05

Magyarország élőben

Bocskor Andrea: A tervezett fejlesztések előrevihetik az SZFE-t

A magyar baloldal ismét feljelentette Magyarországot Brüsszelben, ezúttal a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE) tárgyaltak az EP Kulturális bizottságában. A Magyaroszág élőben című műsorunkban Bocskor Andreát, a bizottság fideszes alelnökét kérdezték a témában.

  • Bocskor Andrea: A tervezett fejlesztések előrevihetik az SZFE-t

Ki játszotta fel ezt a témát és milyen céllal

 - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Erre Bocskor Andrea azt válaszolta, hogy a forgatókönyv szokásos, a magyar baloldali EP-képviselők indították el az ügyet. A DK-s Dobrev Kláráék írtak egy levelet az EP-képviselőknek, amelyben azt részletezték, hogy tegyenek valamit, mert egy erőszakos átalakítás zajlik Magyarországon.

A fideszes EP-képviselő felidézte, hogy egy darabig nem történt semmi az ügyben, majd szeptemberben az oktatási és kulturális bizottság egy zöld párti tagja meghallgatást javasolt az ügyben.

Velkovics Vilmos arra is kíváncsi volt, hogy

ki jött ki jobban ebből az ügyből.

Bocskor Andrea erre egyértelműen kijelentette, hogy a kuratórium elnöke, Vidnyánszky Attila, aki lehetőséget kapott arra, hogy elmondja az EP-képviselőknek azokat a célokat, amelyeket az átalakítással meg fognak valósítani (...), a színház és filmművészeti egyetemnek a jövőjét. Ebbe beletartozik többek között az új campus felépítése vagy a bővített költségvetés. De Bocskor Andrea kitért arra is, hogy

Vidnyánszky Attila azt is kihangsúlyozta a meghallgatáson, amit a diákok eddig nem akartak meghallani, hogy ezek a fejlesztések előre fogják vinni az intézményt.

Az EP-képviselő végül azt is leszögezte, hogy vélhetően ennek a meghallgatásnak nem lesz további utóélete.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!