2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Mindennapi zene

2016. szeptember 25., vasárnap 09:00

Mindennapi zene, amely megérinti szívünk legmélyét és képes felemelni a tudatunkat.

A Lelkünk rajta legújabb műsorában Gulyás Csilla hárfaművész, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanára és Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanára vall a zenével kapcsolatos viszonyáról.

„Hétéves korom óta hárfázom, s nem is emlékszem olyan időszakra, hogy ne lett volna életem természetes része a zene. Célom, hogy a hárfazene ne csak a koncertpódiumról és CD-felvételeken keresztül, hanem más, közvetlenebb utakon is minél több emberhez eljusson: ezért tanítok, nemcsak gyerekeket, hanem a gyermekkori vágyaikat végre beteljesítő felnőtteket is hárfázni.”

Gulyás Csilla

„A zenélés, vagy inkább a gyakorlás olyan, mint egy tükör. Szembesülünk a saját gyarlóságainkkal, hibáinkkal, de az erényeinkkel is. Ha az ember ráérez az ízére, az elképesztően jó dolog. Olyan, mint amikor sportolás közben flow-élményünk van. Zongoristaként abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy kizárólag az európai kultúra legkiemelkedőbb teljesítményeit, csupa remekműveket játszom napi szinten. És én ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak. Nagyon meg tudom becsülni ezt. Ennyi az egész.”

A Lelkünk rajta szeptember 18-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!