2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Családi kommunikáció

2016. január 24., vasárnap 09:00

Mitől értjük jól egymást? Mit jelent a közös hullámhossz egy beszélgetésben? A szavaknak mekkora szerepük van a jelentésben? Mitől jelenthet egy mondat mást számodra, mint számomra? Néha nem egy könyvből olvasunk...

Vajon a gyermekként látott és otthon tapasztalt szülői vitakultúrának felnőttkorunkra is nyoma marad? A gyermek mintáz? A műsor vendége Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, aki a szavak erejéről mesél, mitől ütős az, amit mondunk. A metakommunikációnak, a mimikának, a testtartásnak mekkora szerep jut a jelentésben? A sérelemgyűjtögetésről, majd a hirtelen robbanásról, amely jellemző hazánk vitakultúrájára. A professzor megtanítja a magyar családokra jellemező konfliktusmegoldási módszereket.

Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító hat gyermek édesapja. Szinte egy időben lett nagyapa is, a hatodik gyermeke születésekor jött világra első unokája. Ki a főnök a nagycsaládban otthon, ellen tud-e állni, ha kamasz lányai kérik, szoktak-e vitázni a családban, János milyen problémamegoldó módszereket hoz gyermekkorából, mit látott a szüleitől, ők hogyan tudtak vitázni egymással. Mit tesz a házaspár a hibás vitarendezési módszerek felismeréséért? Egy igazi, jó beszélgetésért otthon?

Egy szóban viszonyok vannak. Emlékek, tapasztalatok, jelentések. Miként múlhat egyezkedési kultúránkon életünk boldogsága?

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!