2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A test lázadása (online kiadás)

2016. október 9., vasárnap 15:00, frissítve: szerda 15:34

„Gondolkodásunk összekapcsol a világgal; érzéseink visszavezetnek saját magunkba. Csak az érzéseink tesznek bennünket igazán individuummá.”
(Rudolf Steiner)

Burger Barna sikeres és elismert, 51 éves, háromgyerekes fotográfus. Kortárs magyar írókról készített portrékat, 23 évig fotózta a miniszterelnököt, külföldi útjain és családi rendezvényein egyaránt. Hajdani gyermekkori álmát valóra váltva gyalogszerrel végigjárta Magyarországot, az Országos Kéktúra 1180 kilométerét. A vándorláson készült felvételeit, és a hozzájuk fűződő gondolatait egy különleges fotóalbummá formálta. Kékvándor címmel 2016 augusztusában e fotográfiák kiállítására is sor került.

A fotóművész gyógyíthatatlan beteg: izomsorvadása van. „Ez a lehető legkíméletlenebb betegség, mert azelőtt meghalsz, hogy eltemetnének.” Otthonában, családja körében fogadta stábunkat. Együtt gondolhattuk végig, mi dolga van ezzel a betegséggel, hogyan lehet szembenézni a mindennapokkal, elmenekülhet-e, kitérhet-e az útból, hogyan lesz ereje végigcsinálni. Csapás vagy tanítás Barna életében az amiotrófiás laterálszklerózis?

„A társadalom szerepekbe kényszerít mindenkit, azt kéri, másokat segítsünk, másokat gondozzuk, figyeljünk a külső dolgokra, viselkedjünk a szerepünknek megfelelően anélkül, hogy magunkra is gondolnánk. Közben sokan elégedetlenek az életükkel, vagyis nem érzik elégnek, amit tesznek. Szerencsére tudunk szenvedni, érzünk fájdalmat, és ez sokszor ráébreszt minket arra, hogy mit kényszerítünk magunkra.”
(Dr. Máté Gábor)

A Lelkünk rajta október 2-i, bővített adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!