2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Nekik a Balaton a Riviéra

2015. november 24., kedd 12:05, frissítve: kedd 23:40

Nekik a Balaton a Riviéra – Gyanús szerződések, guruló milliók, viplista és a siófoki fideszes politikusok.

Leváltották a fideszes polgármestert a tavalyi választásokon Siófok polgárai. A város új első embere, a volt rendőrkapitány sorra teszi fel kérdéseit a rég-új kormánypárti képviselőknek az elmúlt évek gyanús szerződési és beszerzései ügyében. Különösen a választások idején megszázszorozódott propagandaköltség szúr szemet, melynek különös tétele a télen reklámozott strand és a milliókért elhelyezett hivatkozás az egyik honlapon. Több más szerződést is nehezen lehet indokolni, mint ahogy a városvezetők kaliforniai nyaralását, illetve hogy a városvezetők és családtagjaik miért mentesültek a szemétszállítási díj alól.

– Munkára fognák a rokkantakat – Sok beteg esik el a juttatástól, miután az orvosi bizottságok hirtelen  állapotjavulást jelentenek.

2012-ben lépett életbe az a rendelet, amely a leszázalékolt munkavállalók rendszeres felülvizsgálatát írja elő. A törvényalkotónak az volt a célja, hogy csak az kapjon ellátást, aki valóban rászorul. A program sikeres: a rokkantak 2011 és 2015 között 71 százalékkal kevesebb pénzhez jutottak hozzá. Az orvosi bizottságok gyakran állapotjavulást jelentenek, azonban az érintettek szerint nem mindig jogosan. Sokszor súlyos betegek esnek el a segélytől, miközben az állapotuk nem engedi, hogy munkát vállaljanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!