2024. 06. 28. Péntek Levente, Irén napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Láncreakció

Láncreakció - Több uniós tagállam továbbra is nagymértékben függ az orosz gáztól + videó

Oroszország májusban közel két év óta először előzte meg az Egyesült Államokat a cseppfolyósított földgáz (LNG) vezető európai szállítójaként. A téma kapcsán vendégünk volt Horváth Levente az Eurázsia Központ igazgatója és Tatár Mihály, az Oeconomus Gazdaságkutató alapítvány vezető elemzője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Láncreakció - Több uniós tagállam továbbra is nagymértékben függ az orosz gáztól + videó

A tartalomból:

A dollár jelentőségének és súlyának csökkenése a világkereskedelemben az egyik legforróbb téma a nemzetközi sajtóban. De mintha az elmúlt húsz évben, különösen a 2008-as válság óta visszafordíthatatlan folyamat zajlana: a dollár egyre inkább teret veszítene, mivel egyre több ország kezd alternatív valutákkal kereskedni.

Közel a petrodollár vége? Ezt a kérdést teszi fel az Atlantic Council múlt héten megjelent cikke. Mivel a BRICS-csoport országai és a Közel-Keletet és Ázsiát is magában foglaló régiók egyre inkább a helyi valutákat használják a határokon átnyúló fizetésekhez, egyre inkább úgy tűnik, hogy a dollár jelentősége csökken a nemzetközi pénzügyekben, különösen a globális olajpiacokon és a petrodollár használatában.

Dinamikusan növekszik a kínai jüan súlya a világkereskedelemben. A világ meghatározó bankközi fizetési rendszere, a SWIFT adatai szerint tavaly novemberre a jüan leelőzte a világ negyedik legfontosabb devizáját, a japán jent.

Oroszország májusban közel két év óta először előzte meg az Egyesült Államokat a cseppfolyósított földgáz (LNG) vezető európai szállítójaként - jelentette a Financial Times.

Európa a vámokkal való fenyegetést használja fel arra, hogy nyomást gyakoroljon a kínai elektromosautó-gyártókra, hogy telepedjenek le az EU-ban. Erről írt a POLITICO. A cikk szerint az EU radikálisan átgondolja, hogyan birkózzon meg a Peking által jelentett kereskedelmi fenyegetéssel, és a válaszlépéseknek nagyon is kínai íze van.

 

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lecserélhető-e Joe Biden?

Lecserélhető-e Joe Biden?

Az elnökjelölti vitán nyújtott teljesítményével Joe Biden pánikot keltett az Egyesült Államok demokratái között.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!