2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kultúra

Márciusban érkezik Budapestre Az inkák aranya című kiállítás

Márciusban nyílik Budapesten Az inkák aranya című kiállítás, amely az Andok vidékét egykoron uraló népek különleges kincseit mutatja be interaktív formában a közönségnek.

  • Márciusban érkezik Budapestre Az inkák aranya című kiállítás

A tárlat több mint 100 tárgyat, köztük ékszereket, maszkokat, vallási és kultikus tárgyakat, hatalmi jelképeket vonultat fel Peruból. Az egykor élt ötvösök alkotásainak értéke meghaladja a három milliárd forintot is – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Mujica Gallo alapítvány által működtetett perui Aranymúzeum páratlan arany és ezüst gyűjteménye a Magyarországon fellelhető különleges kerámia leletekkel gazdagítva ad betekintést azoknak a kultúráknak az életébe, amelyek a mai Peru területén és azon túl, Közép- és Dél-Amerikában virágoztak.

Az Andok hegyvonulataitól az óceán partjáig évszázadokon keresztül egyedi civilizációt építő, hatalmukat több ezer kilométerre kiterjesztő inkák az aranyban a Napot és az isteneiket látták. Ez a nemesfém testesítette meg számukra a meleget, a fényt, az életet, uralkodóik a Nap leszármazottjaiként aranytárgyak tömegével vették körbe magukat. A különleges műalkotások megidézik az európaiak érkezése előtt virágzó kultúrákat, valamint bemutatják, hogyan borította vérbe a dél-amerikai kontinenst a nemesfém csillogása.

A tárlat a Komplexben lesz látható március 13-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!