2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Kultúra

Rangos címre áhítozik a cívisváros

A virágkarneváli előkészületek jegyében virágokkal díszített installációt állítottak fel szombaton Debrecen belvárosában, amely azt fejezi ki, hogy a város 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa szeretne lenni.

  • Rangos címre áhítozik a cívisváros

Amilyen lehetőséget jelent Debrecen gazdaságfejlesztésében, hogy a BMW autógyárat épít a városban, hasonló hatású lenne a kultúra területén az EKF-pályázat elnyerése, mondta a város kulturális alpolgármestere a D2023 nevet viselő installáció felállítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Komolay Szabolcs hangsúlyozta: a város 2030-ig szóló kulturális stratégiájának fontos állomása lenne a 2023-as EKF cím. Ennek érdekében fontos a program társadalmasítása, hogy minél többen tudjanak róla és minél több debreceni polgár legyen, aki a törekvések mögé áll és tudja, mit fejez ki a D2023 - fűzte hozzá.

Figyelemfelhívás

Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 Programiroda operatív igazgatója kiemelte: a művészeti összefogással elkészített installáció elsődleges célja, hogy megállítsa az embereket, felkeltse érdeklődésüket az EKF-projekt iránt.

Elmondta azt is: a D betűből és a 2023 számjegyeiből álló vasállványra rögzített térkompozíció különlegessége, hogy debreceni alkotócsoportok – Rácz Róbert grafikus, a Kerma Design Kft., a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár és az XPonential Coworking Office – díszítették virágmotívumokkal egyedi elképzelésük szerint, a négy évszak jellemző jegyeit felhasználva.

Az installáción található QR kód segítségével további információt találnak az érdeklődők az EKF Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programról, illetve a Rózsa utcán kihelyezett térkompozícióról - jelezte Porkoláb Gyöngyi, megemlítve, hogy a Rózsa utcán felállított D2023 színpadon szombat este debreceni, újvidéki, paderborni fiatalok lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!