2024. 09. 09. Hétfő Ádám napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:00

Kultúra

Egyedülálló művészeti élményt hozott idén is az MVM ZENERGIA gálakoncert

Az MVM kilencedik alkalommal hívta életre az MVM ZENERGIA összművészeti koncertjét, ahol a klasszikus és könnyűzene mellett helyet kapott a vizuális élmény, valamint az irodalom: 2024. augusztus 31-én 18:30-tól Balázs János, a Follow The Flow, Kovács Kati, Sebestyén Márta, Gubik Petra, Lackfi János, Baráti Kristóf és Fenyő László egyedülálló produkcióit élvezhették a nézők a Müpa koncertterméből vagy otthonuk kényelméből. A jótékonysági gálakoncert színpadán debütált Magyarországon egy Steinway Spirio önjátszó zongora is. Egyedülálló művészeti élményt hozott idén is az MVM ZENERGIA gálakoncert
Axioma Központ: Ez egy új könyv az emberiség folyamatosan változó identitáskereséséhez

Axioma Központ: Ez egy új könyv az emberiség folyamatosan változó identitáskereséséhez

Ebben a rendkívüli időszerű könyvben Carl Trueman a szexuális forradalom kialakulását az emberi identitáskeresés tüneteként elemzi. 2024. szeptember 06.
Egy ideális program a családok számára a Hungarikum játéktér

Egy ideális program a családok számára a Hungarikum játéktér

A Hungarikum játéktér olyan interaktív szabadtéri játékokat kínál kicsiknek és nagyoknak, amelyek ötvözik nemzeti hagyományainkat. 2024. szeptember 05.
A híres zeneszerzőre emlékeznek egy fesztivál keretében

A híres zeneszerzőre emlékeznek egy fesztivál keretében

Egy míves népzenei fesztiválra várják a műfaj rajongóit. 2024. szeptember 03.
Hegedűs D. Gézát választották a Nemzet Színészének

Hegedűs D. Gézát választották a Nemzet Színészének

Hegedűs D. Gézát választották a Nemzet Színészének, jelentette be a Nemzeti Színház. 2024. szeptember 03.
Tárlatvezetések, gyerek- és családi programok a Kiscelli Múzeumban

Tárlatvezetések, gyerek- és családi programok a Kiscelli Múzeumban

Egész napos programsorozattal, többek között épület- és tárlatvezetésekkel, táborhegyi sétával és workshopokkal is várja a látogatókat a Kiscelli Múzeum vasárnap 12 és 20 óra között nyárzáró rendezvényén, a Kiscelli Napon. 2024. szeptember 02.
Az Alkonyattól pirkadatig vetítésével folytatódik a Celluloid Nights az Urániában

Az Alkonyattól pirkadatig vetítésével folytatódik a Celluloid Nights az Urániában

Robert Rodríguez Alkonyattól pirkadatig című kultfilmjének vetítésével folytatódik szeptember 12-én a Celluloid Nights by Cinema Niche-sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol még három klasszikus amerikai filmet láthat a közönség 35 milliméteres filmszalagról. 2024. szeptember 01.
Szerdától indul a sztárparádét felvonultató Szegedi Ifjúsági Napok

Szerdától indul a sztárparádét felvonultató Szegedi Ifjúsági Napok

A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is megmutatja, hogy Szeged a legjobb végállomás a nyári buliözönben. 2024. augusztus 27.
Elhunyt Mihályi Győző színművész

Elhunyt Mihályi Győző színművész

Hetvenéves korában, hétfőn elhunyt Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész - tudatta a József Attila Színház kedden az MTI-vel. 2024. augusztus 27.
Örök nyugalomra helyezték a Nemzet Színészét

Örök nyugalomra helyezték a Nemzet Színészét

Eltemették Király Levente Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagját, a Nemzet Színészét. 2024. augusztus 26.

Újabb díjat vehetett át a Csinibaba és az Üvegtigris filmek sztárja

Bujtor István-életműdíjat kapott Reviczky Gábor színművész – írta meg a Mandiner. 2024. augusztus 25.

Örök nyugalomra helyezték Alain Delont

Rivaldafényben eltöltött élete után szűk családi körben, vallási szertartás keretében vettek végső búcsút Alain Delontól családtagjai és barátai szombaton a filmsztár közép-franciaországi Douchy-ban található birtokán. 2024. augusztus 24.

Elhunyt Berczelly István operaénekes

Életének 86. évében szerdán elhunyt Berczelly István Kossuth- és Liszt-díjas érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze. 2024. augusztus 22.

Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Interjút készített Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerzővel a Mandiner. A beszélgetés apropóját az adta, hogy szeptember végén jelenik meg az énekes-előadóművész új lemeze, a Metropolis. 2024. augusztus 22.

Kérésének eleget téve, szűk családi körben helyezik örök nyugalomra Alain Delont

A közép-franciaországi Douchy-ban lévő birtoka magánkápolnájában helyezik végső nyugalomra szűk családi körben szombaton a francia filmművészet legendás alakját, a vasárnap 88 éves korában elhunyt Alain Delont. 2024. augusztus 21.

Új víziszínpad épül Verőcén + videó

A dunakanyari településen az elmúlt években már megújult a nézőtér, és a község uniós pénzből teljesen újjáépítette volna a színpadot is. Brüsszel azonban megtagadta a beruházás áfájának kifizetését, így negyven millió forint hiányzott a költségvetésből. 2024. augusztus 21.

Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

Augusztus 23-án tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját, arra emlékezve, hogy 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot. 2024. augusztus 21.

Kamaraopera-fesztivált rendeznek Gregor Józsefre emlékezve Szentesen

Magyar kortárs opera, a művész életútját megidéző beszélgetés és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatóinak estje is szerepel a Gregor Józsefre emlékező kamaraopera-fesztivál programján, melyet pénteken és szombaton rendeznek Szentesen - tájékoztatta Irsai Farkas László, a rendezvény szervezője az MTI-t. 2024. augusztus 19.

Bayer Zsolt: Elment hát ő is. Az utolsó, a legutolsó mohikán

Bayer Zsolt publicistának a Magyar Nemzet Poszt-trauma rovatának megjelent cikke arra, hogy 88 éves korában elhunyt Alain Delon francia filmcsillag. 2024. augusztus 19.

Zsigó Róbert: A közös szellemi és kulturális értéktár bennünket magyarokká tesz és összekapcsol

Az államtitkár hozzátette: Magyarország kormánya megteremti a keretet és a lehetőséget az igazi alkotáshoz a magyar szellem erőforrásainak, ami a világhír és a versenyképes jövő kulcsa is. 2024. augusztus 16.

Megjelent Göre Gábor összes könyve egybekötve

Göre Gábor összes könyve címmel sorszámozott, gyűjtői kiadványban jelent meg Gárdonyi Géza klasszikusa a Litterae Antiquae kiadónál. A gazdagon illusztrált kötet ráadásul élnyomtatott, ami valódi ritkaságnak számít mai könyves berkekben. 2024. augusztus 15.

Elhunyt a Szerelmünk lapjai sztárja

Meghalt Gena Rowlands. 2024. augusztus 15.

A magyar katolikusok elsőszámú templomában, az esztergomi bazilikában ünneplik Mária mennybemenetelét

Nagyboldogasszony napja kötelező ünnep, vagyis a katolikus hívőknek ezen a napon kötelező szentmisén résztvenniük. Az egyházi hagyomány szerint Jézus anyja ezen a napon ment a mennybe. 2024. augusztus 14.

Világhírű filmzenék az MVM ZENERGIÁN

Kilencedik alkalommal rendezi meg az MVM az egyedülálló MVM ZENERGIA koncertet. A jótékonyság, a vizuális élmény és a zenei műfajok fúziója jegyében megrendezett gálakoncerten idén világhírű filmekhez kapcsolódó művek csendülnek fel. Az eseménynek a Müpa ad otthont 2024. augusztus 31-én, szombaton 18:30-tól. 2024. augusztus 14.

Idén is színes programokkal várja a Hagyományok Háza az érdeklődőket a Mesterségek Ünnepén

A Hagyományok Háza programjain kézműves foglalkozásokkal, mesterségbemutatókkal, bábszínházzal, gyerektánctanítással, koncertekkel, mesemondással, valamint népi játszótérrel várják a látogatókat augusztus 17. és 20. között a Mesterségek Ünnepén a budai Várban. 2024. augusztus 13.

Van egy jó hírünk a klasszis pofonjairól híres Ötvös Csöpi rajongóknak

Az augusztus 25-ig tartó Bujtor István Filmfesztivál "A nagy csinnadratta" című vörös szőnyeges megnyitóval veszi kezdetét délután 5 órakor Keszthely főterén. 2024. augusztus 12.

75 éves a színek írnoknője, Urszinyi Mária

Hetvenöt esztendős lett Urszinyi Mária, aki a 1980-as évek romániai diktatúrájában is világszinten tudott alkotni. A jubiláló képzőművész műveit nemrég Berlinben és Kolozsváron is kiállították. 2024. augusztus 12.

Rockoperával, koncertekkel, színházi előadásokkal ünnepelnek Szent István szülővárosában

Az esztergomi Szent István Napok részletes programja a visitesztergom.hu oldalon érhető el. 2024. augusztus 10.

Megnyílt az idei Kurultáj

A magyar hagyományőrzők megvalósítottak egy olyan ünnepet, amelyet talán évszázadok óta várt a magyarság. Mára ez a kezdeményezés olyan naggyá vált, hogy a hun és türk tudatú népek mindegyike képviselteti itt magát 2024. augusztus 09.

Legfrissebb hírek

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Megtámadták Szerbia madridi nagykövetét

Hátba rúgta Szerbia madridi nagykövetét egy albán akcentussal beszélő férfi a spanyol fővárosban vasárnap, Marko Djuric szerb külügyminiszter felháborítónak nevezte az esetet, és teljes körű kivizsgálást követel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!