2024. 08. 26. Hétfő Izsó napja
Jelenleg a TV-ben:

Mindhalálig

Következik:

Napi aktuális 04:00

Kultúra

Örök nyugalomra helyezték Alain Delont

Rivaldafényben eltöltött élete után szűk családi körben, vallási szertartás keretében vettek végső búcsút Alain Delontól családtagjai és barátai szombaton a filmsztár közép-franciaországi Douchy-ban található birtokán. Örök nyugalomra helyezték Alain Delont
Újabb díjat vehetett át a Csinibaba és az Üvegtigris filmek sztárja

Újabb díjat vehetett át a Csinibaba és az Üvegtigris filmek sztárja

Bujtor István-életműdíjat kapott Reviczky Gábor színművész – írta meg a Mandiner. 2024. augusztus 25.
Elhunyt Berczelly István operaénekes

Elhunyt Berczelly István operaénekes

Életének 86. évében szerdán elhunyt Berczelly István Kossuth- és Liszt-díjas érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze. 2024. augusztus 22.
Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Interjút készített Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerzővel a Mandiner. A beszélgetés apropóját az adta, hogy szeptember végén jelenik meg az énekes-előadóművész új lemeze, a Metropolis. 2024. augusztus 22.
Kérésének eleget téve, szűk családi körben helyezik örök nyugalomra Alain Delont

Kérésének eleget téve, szűk családi körben helyezik örök nyugalomra Alain Delont

A közép-franciaországi Douchy-ban lévő birtoka magánkápolnájában helyezik végső nyugalomra szűk családi körben szombaton a francia filmművészet legendás alakját, a vasárnap 88 éves korában elhunyt Alain Delont. 2024. augusztus 21.
Új víziszínpad épül Verőcén + videó

Új víziszínpad épül Verőcén + videó

A dunakanyari településen az elmúlt években már megújult a nézőtér, és a község uniós pénzből teljesen újjáépítette volna a színpadot is. Brüsszel azonban megtagadta a beruházás áfájának kifizetését, így negyven millió forint hiányzott a költségvetésből. 2024. augusztus 21.
Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

Augusztus 23-án tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját, arra emlékezve, hogy 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot. 2024. augusztus 21.
Kamaraopera-fesztivált rendeznek Gregor Józsefre emlékezve Szentesen

Kamaraopera-fesztivált rendeznek Gregor Józsefre emlékezve Szentesen

Magyar kortárs opera, a művész életútját megidéző beszélgetés és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatóinak estje is szerepel a Gregor Józsefre emlékező kamaraopera-fesztivál programján, melyet pénteken és szombaton rendeznek Szentesen - tájékoztatta Irsai Farkas László, a rendezvény szervezője az MTI-t. 2024. augusztus 19.
Bayer Zsolt: Elment hát ő is. Az utolsó, a legutolsó mohikán

Bayer Zsolt: Elment hát ő is. Az utolsó, a legutolsó mohikán

Bayer Zsolt publicistának a Magyar Nemzet Poszt-trauma rovatának megjelent cikke arra, hogy 88 éves korában elhunyt Alain Delon francia filmcsillag. 2024. augusztus 19.
Zsigó Róbert: A közös szellemi és kulturális értéktár bennünket magyarokká tesz és összekapcsol

Zsigó Róbert: A közös szellemi és kulturális értéktár bennünket magyarokká tesz és összekapcsol

Az államtitkár hozzátette: Magyarország kormánya megteremti a keretet és a lehetőséget az igazi alkotáshoz a magyar szellem erőforrásainak, ami a világhír és a versenyképes jövő kulcsa is. 2024. augusztus 16.

Megjelent Göre Gábor összes könyve egybekötve

Göre Gábor összes könyve címmel sorszámozott, gyűjtői kiadványban jelent meg Gárdonyi Géza klasszikusa a Litterae Antiquae kiadónál. A gazdagon illusztrált kötet ráadásul élnyomtatott, ami valódi ritkaságnak számít mai könyves berkekben. 2024. augusztus 15.

Elhunyt a Szerelmünk lapjai sztárja

Meghalt Gena Rowlands. 2024. augusztus 15.

A magyar katolikusok elsőszámú templomában, az esztergomi bazilikában ünneplik Mária mennybemenetelét

Nagyboldogasszony napja kötelező ünnep, vagyis a katolikus hívőknek ezen a napon kötelező szentmisén résztvenniük. Az egyházi hagyomány szerint Jézus anyja ezen a napon ment a mennybe. 2024. augusztus 14.

Világhírű filmzenék az MVM ZENERGIÁN

Kilencedik alkalommal rendezi meg az MVM az egyedülálló MVM ZENERGIA koncertet. A jótékonyság, a vizuális élmény és a zenei műfajok fúziója jegyében megrendezett gálakoncerten idén világhírű filmekhez kapcsolódó művek csendülnek fel. Az eseménynek a Müpa ad otthont 2024. augusztus 31-én, szombaton 18:30-tól. 2024. augusztus 14.

Idén is színes programokkal várja a Hagyományok Háza az érdeklődőket a Mesterségek Ünnepén

A Hagyományok Háza programjain kézműves foglalkozásokkal, mesterségbemutatókkal, bábszínházzal, gyerektánctanítással, koncertekkel, mesemondással, valamint népi játszótérrel várják a látogatókat augusztus 17. és 20. között a Mesterségek Ünnepén a budai Várban. 2024. augusztus 13.

Van egy jó hírünk a klasszis pofonjairól híres Ötvös Csöpi rajongóknak

Az augusztus 25-ig tartó Bujtor István Filmfesztivál "A nagy csinnadratta" című vörös szőnyeges megnyitóval veszi kezdetét délután 5 órakor Keszthely főterén. 2024. augusztus 12.

75 éves a színek írnoknője, Urszinyi Mária

Hetvenöt esztendős lett Urszinyi Mária, aki a 1980-as évek romániai diktatúrájában is világszinten tudott alkotni. A jubiláló képzőművész műveit nemrég Berlinben és Kolozsváron is kiállították. 2024. augusztus 12.

Rockoperával, koncertekkel, színházi előadásokkal ünnepelnek Szent István szülővárosában

Az esztergomi Szent István Napok részletes programja a visitesztergom.hu oldalon érhető el. 2024. augusztus 10.

Megnyílt az idei Kurultáj

A magyar hagyományőrzők megvalósítottak egy olyan ünnepet, amelyet talán évszázadok óta várt a magyarság. Mára ez a kezdeményezés olyan naggyá vált, hogy a hun és türk tudatú népek mindegyike képviselteti itt magát 2024. augusztus 09.

Torockói csodavilág régi képeslapokon

Az erdélyi Torockó különleges helyet foglal el a magyar képeslaptörténetben. De vajon mi volt akkor és mi ma az Erdélyi-szigethegységben megbúvó bányavároska népszerűségének a titka? Erre ad választ Balázs D. Attila író, újságíró az Országút folyóiratban. 2024. augusztus 09.

Nagy erőkkel készül a rendőrség a fesztiválra + videó

Idén is több tízezer embert várnak a Sziget fesztiválra naponta, a rendőrség pedig ennek megfelelően fokozott figyelemmel készül a rendezvényre. A helyszínről Scharner Félix küldött tudósítást. 2024. augusztus 07.

Kézműves tábor működik Zalaegerszegen + videó

A Zala partján töltötték a délutánt a Göcseji Tudás-központ kézműves táborának résztvevői, Zalaegerszegen. 2024. augusztus 06.

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig. 2024. augusztus 06.

Zenei különlegességek az Esztergomi Várszínházban

Két kiemelkedő koncerttel készül az Esztergomi Várszínház augusztus 9-én és 10-én a Bazilika előtti téren, ahol Kozma Orsi és Bogányi Gergely lépnek fel. 2024. augusztus 05.

Ez vár arra, aki kilátogat az MCC Fesztre + videó

Az idei fesztivált már most hatalmas érdeklődés övezi, amelyet augusztus 1-3. között hagyományokhoz híven Esztergom történelmi belvárosában rendezik meg. 2024. július 31.

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden. 2024. július 30.

Mozgáskorlátozott fiatalokat láttak vendégül a családjukkal együtt a Művészetek Völgyében + videó

A Pető Intézet Alapítvány arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a gyermekek, fiatalok mozgáskorlátozottként meglehetősen kevés helyre tudnak eljutni önerőből, és sok élményről kénytelenek lemondani, épp ezért fontosak ezek a programok. 2024. július 28.

Nem tud fellépni Rita Ora a Campus Fesztiválon

Rita Ora menedzsmentje szombat délután arról tájékoztatta a Campus Fesztivál szervezőit, hogy az énekesnő kórházba került, így nem tud fellépni Debrecenben - közölték a szervezők az MTI-vel. 2024. július 27.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja + videó

Mozgáskorlátozott gyermekeket és hozzátartozóikat is vendégül látják idén a Művészetek Völgye Fesztiválon. A helyszínről Czirják Richárd tudósított. 2024. július 27.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!