2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Kultúra

Numizmatikai kiállítás nyílik Kaposváron

Félezer még be nem mutatott pénzérmét, köztük igazi ritkaságokat láthat a nagyközönség a Rippl-Rónai Múzeum új, állandó kiállításán, amely kedden nyílik Kaposváron.

  • Numizmatikai kiállítás nyílik Kaposváron

Az intézmény munkatársai a Fényes ezüstök és aranyak Somogyországból című tárlaton tíz vitrinben adnak átfogó képet a múzeum tizenötezer darabos numizmatikai gyűjteményének a Somogy megyében talált, az ókortól az 1711-ig terjedő időszakot felölelő részéből - áll a múzeum tájékoztató anyagában.

Kiemelték: nem feltétlenül csak a legszebb arany-, ezüst-, réz- és bronzpénzek kerülnek az intézmény Fő utcai épületében elhelyezett tárlókba, az érdeklődők korabeli hamisítványokat, szándékosan megcsonkított, darabolt pénzeket is szemügyre vehetnek és megtudhatják, milyenek a földből előkerülő érmék.

A Kubinyi Ágoston-program és a kaposvári önkormányzat támogatásával létrejövő tárlaton olyan különlegességek is lesznek, mint III. Frigyes dán és norvég király kétszeres aranydukátja, Báthory István lengyel királyként vert aranydukátja, egy, a Schwarzburg grófságban készült ritka német ezüsttallér, s az 1990-es évek elején Csökölyben talált, ötvenöt darabból álló tallérlelet is - jegyezték meg.

Kitértek arra, hogy a nagyközönség kisfilmekből és egy információs pultnak köszönhetően további hasznos és érdekes információkat tudhat meg a pénzekről. Hozzátették, hogy a kiállításhoz kapcsolódóan katalógus készül és lesz múzeumpedagógiai foglalkozás is.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!