2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Megnyitott a Magyar Ízek Utcája

Az érdeklődők számos ételkülönlegességet kóstolhatnak meg a Kárpát-medence minden részéről. A valamelyest könnyebb ételek kedvelői megízlelhetik Magyarország Tortáját, illetve a Szent István Napi kenyeret is, de a szervezők idén a különleges étrendet követőkre is gondoltak.

  • Megnyitott a Magyar Ízek Utcája

A kárpát-medencei népi gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására helyezik a hangsúlyt idén a Magyar Ízek Utcáján. Az immár tizedik alkalommal megrendezett esemény hagyományosan része az augusztus 20-i ünnepségek kísérőprogramjainak. A rendezvényre a határon túlról is érkeztek érdeklődők.

A látogatók számos tájegység ízeibe belekóstolhatnak, van puliszka Pusztinából, öhön az Alföldről, de a hungarikumként számon tartott karcagi birkapörköltet is ki lehetett próbálni. A szervezők a könnyebb ízek kedvelőire is gondoltak, a Magyar Ízek utcáján lehet megkóstolni Magyarország tortáját, és a Szent István-napi kenyeret is.

Az Egy csepp figyelem alapítvány 2012 óta rendezi meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt, amelyet idén egy szegedi cukrászat Kicsi gesztenye nevű süteménye nyert meg. Az alapítvány sátránál ingyenes vércukorszint méréssel várják az érdeklődőket.

A háromnapos eseményen a gasztronómia mellett a kultúra is fontos szerepet játszik. A Várkert Bazár előtt lesznek gyerekprogramok és koncertek is, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík Zenekar.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!