2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Ma kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál

Ma kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál, amely új és klasszikus operai élményeket is kínál a közönségnek június 23-ig Miskolcon. A rendezvényen mutatják be Eötvös Péter Az Aranysárkány című művét.

  • Ma kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál

Az érdeklődőket gálahangverseny és klasszikus operaelőadás, ősbemutató és utcabál is várja, továbbá látható lesz Igudesman & Joo Kis éji rémzene című világjáró show-műsora is, amelyben a klasszikus zene humorral bontakozik ki.

Eötvös Péter Az Aranysárkány című, Roland Schimmelpfennig színdarabja alapján született operájának magyarországi ősbemutatója az Israel Contemporary Players közreműködésével látható vasárnap.

A fesztiválon fellép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, előadásukban hallható Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája Rost Andrea és Frank van Hove fellépésével, és elhangzik Alekszandr Szkrjabin Prometheus: A tűz költeménye című műve is június 19-én.

A rendezvényen bemutatkozik az idei operaíró verseny győztese, Albin Fries osztrák zeneszerző Nora című alkotása. Az Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni a Parasztbecsület című műve látható június 21-én, pénteken a miskolci Kálvária-dombon.

A miskolci közönséget felnőtteknek szóló bábopera is várja, ". és Echo" címmel. A fesztivál nyitónapi operagáláján Puccini, Sosztakovics, Korngold és Aldo Finzi muzsikájáé a főszerep, míg a zárógála 3 tenor koncertjén Verdi, Puccini, Gounod, Csajkovszkij és Strauss klasszikus operáinak áriái hallhatók.

A tíznapos fesztiválon a főprogram mellett utcai hangversenyek is hallhatók, valamint balett, kamarakoncert, kórusmuzsika, népzene, dzsessz és világzene szórakoztatja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!