2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kultúra

Kezdődik az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

Péntek este kezdődik a Pannonhalmi Bencés Főapátság háromnapos művészeti fesztiválja, az Arcus Temporum, amelynek kiemelt vendége ezúttal Gidon Kremer hegedűművész. A 15. alkalommal megrendezendő programsorozat a csend és a spiritualitás köré szerveződik - tájékoztatta az MTI-t Kormos Gyula, a főapátság kommunikációs vezetője.

  • Kezdődik az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

A közleményből kiderül, hogy pénteken este fél 8-tól Gidon Kremer lett hegedűművész az általa alapított Kremerata Baltica kamaraegyüttes zenészeivel közösen ad koncertet a bazilikában. Az este folyamán Weinberg, Kancheli, Golijov és Sosztakovics művei is felcsendülnek.

Fél 10-től a Moment's Notice koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a főapátság koncerttermében. A Gőz László, Lukács Miklós és ifj. Kurtág György által alkotott trió előadása a rögtönzésen alapul.

Szombaton már délelőtt is különleges művészeti programokra invitálnak a szervezők, tárlatvezetés után például a világhírű magyar fotográfus, Lucien Hervé özvegyével, Judith Hervé-vel hallgathatnak meg egy beszélgetést az érdeklődők.

Délután Gálffi László harminc év után - egyszeri alkalommal - ismét színpadon tolmácsolja Rimbaud Egy évad a pokolban című versciklusának részleteit, amelyet személyes élményeiből szőtt előadással egészít ki. A napot Gidon Kremer sétálókoncertje zárja a koncertteremben, ahol Weinberg és Sosztakovics művei kerülnek közönség elé.

Vasárnap délelőtt a Boldogasszony-kápolnában, majd koradélután a bazilikában lesznek koncertek.

A fesztivál eseményeit a három nap alatt a csend és spiritualitás köré szőtt különleges szerzetesi programok egészítik ki.

A fesztivál részletes programja a https://arcustemporum.com oldalon olvasható.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!