2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kultúra

Idén Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeumban

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án! Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjnek szakmai programjait és workshopjait az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa jelmondatának szellemében állítjuk össze: Múzeumok az oktatásért és kutatásért! A hétvégén a szakmai bemutatókat mellett színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várjuk majd a családokat, érdeklődőket. A múzeumok április 8-ig tudnak jelentkezni és csatlakozni a múzeumok közös ünnepéhez!

  • Idén Múzeumok Majálisa a Nemzeti Múzeumban

Az egyedülálló kulturális fesztivál a hazai múzeumoknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.

Az idei Majálist olyan témák köré szervezzük, amelyek összekötik a múzeumokat: a hagyományok, a szokások és az örökség. A múzeumok a régi tradíciók szerint önállóan, saját standoknál mutatkozhatnak be a Múzeumkert területén és az intézmény belső udvarán

- ismertette Bérczes Zsigmond kreatív igazgató.

A Múzeumok Majálisa idén több szakmai és a látogatói programmal várja az érdeklődőket. A rendezvényen résztvevő múzeumoknak lehetőségük van az újrahasznosítás, az átalakulás és a fenntarthatóság jegyében a Műtárgyspektrumra is jelentkezni. Kezdeményezésük célja, hogy felhívjuá a figyelmet a múzeumi műtárgyak sokoldalúságára, ezzel együtt a kutatómunka jelentőségére. A felhívásra minden majálison résztvevő intézmény 1 tetszőleges műtárggyal vagy tárgy-együttessel jelentkezhet. A beérkezett anyagokból a majális két napján molinó/tabló kiállítást/installációt készítünk, amelyet a Múzeumkertben állítunk fel.

Idén is lesz a népszerű a Tudássétány, ahol a látogatók a múzeumi sátrakat összekötő útvonalat járhatják végig egy pontgyűjtő füzet segítségével és a standoknál próbára tehetik tudásukat.

A programok ezzel nem érnek véget, hiszen a múzeumok idén is készülhetnek a saját sátraikban lebonyolítható felnőtt, gyerek és családi programokkal, ezúttal a már említett hagyományok, szokások és örökség jegyében

- hívta fel a figyelmet Bérczes Zsigmond.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!