2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Kultúra

Bánk Bán New Yorkban

  • Bánk Bán New Yorkban

Molnár Levente a Magyar Állami Operaház őszi turnéjának keretében készül visszatérni New Yorkba. Az opera New York-i vendégjátékán a tavaly bemutatott Bánk bán címszerepében áll a közönség elé. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte. Molnár Levente több helyütt is úgy nyilatkozott, szerepálma valósult meg a Bánk Bánnal. A művész más darabokban is sikert sikerre halmoz, többek közt az Álarcosbál „gonosz baritonja” Renato szerepében. 

Molnár Levente már 21 évesen főszerepet énekelt az operaházban, azóta bejárta a világot és a legnagyobb operaházakban énekelt. Molnár Levente a haját is „nyersre” hagyta, hogy a Bánk bánhoz tudják igazítani sminkjét. Erkel Ferenc a Bánk bánt eredetileg tenor hangnemre írta, ám Vidnyánszky rendezésében először és egyből bariton verzióval állítják színpadra a művet. Molnár Levente szerint Bánk bán vállát sok teher nyomja, ebben a hangnemben pedig az emberi mélységek jobban megmutathatóak. Megtisztelőnek érzi – székely származású lévén –, hogy Erkel művét szintén egy másik székely bariton, Palló Imre hangjára írták át, s most egy másik székely bariton énekelheti el New Yorkban ezt a verziót. 

Molnár Levente most ugyan nem a Metropolitanben énekel, ám korábban a Bohéméletben lépett fel, Don Pasqualét, Malatestát is énekelte. Molnár Levente a Metropolitant érdekes feszültségkeltő színpadnak tartja. Mint mondja: nem csupán az énekesek, a színházban dolgozó zenészek művészek számítanak, hanem az Operaház közönsége is, amely New Yorkban az egyik legértőbb, leglelkesebb és kifinomultabb. Az operaénekes számára ezért különösen fontos az ottani szereplés, hisz az kihat egész további karrierjére. Természetesen életre szóló élményt jelentett a világhírű színházi és filmrendező Franco Zefirelli rendezése alatt főszerepet játszania. Mindenesetre kislányának születése, és óvodába menése megváltoztatta a művész életét, szeretne jó családapa lenni, ezért korlátozza a külföldi szereplések számát. Nem csak a New Yorkba, de magához a Bánk bán darabhoz is visszatér most Molnár levente, hisz 2004-ben karrierjét legelőször Biberach szerepében kezdte. Mint mondta: a mostani fellépés már nem is annyira a virtuózitásról, hírnévről szól, mintsem arról, hogy a magyar hazaszeretet leggyönyörűbb áriája a Hazám, hazám legalább egyszer elhangozhasson a New York-i közönség számára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!