2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Kultúra

A szövés-fonás kapta a főszerepet az idei Mesterségek Ünnepén

Idén is a hagyományoké a főszerep a nemzeti ünnepen a budai Várban. A 32. alkalommal megrendezett Mesterségek Ünnepére sokan kíváncsiak, a borsos árú belépő és étel mellett ugyanis a látvány és a programok kárpótolják a családokat.

  • A szövés-fonás kapta a főszerepet az idei Mesterségek Ünnepén

„Nem gondolom drágának a jegyeket. A két jegy volt körülbelül 18 euró, ez rendben van.”

A külföldiek szerint nem drága, a magyarok elfogadhatónak tartják az idei jegyárakat a Mesterségek Ünnepén. Egy négytagú család – kedvezményes jeggyel – 6400 forintot fizetett a belépésért, ehhez jön még hozzá a borsos árú étel és ital. Cserébe viszont egész napos programokkal várják az érdeklődőket.

A fesztiválra több, mint 800 kárpát-medencei mestert hívnak meg, a szervezők a helyszín biztosítás mellett az ő elszállásolásukról is gondoskodik. A cél, hogy megismertessék a családokkal a magyar hagyományokat és tovább is vigyék azokat.

„Mindig a központi témánk egy-egy mesterség, amely minden évben változik. Idén a szövés-fonást járjuk körbe – nyilatkozta a fesztiváligazgató. – Nagyon sok látványműhelyt találnak itt a rendezvény területén a látogatók, ahol a gyapjúfeldolgozást, kenderfeldolgozást, mindenféle szövési technikát bemutatunk. Lehet szőni nem csak gyapjúból, meg kenderből, hanem lehet szőni gyékényből, csuhéból, szalmából. És bemutatjuk a kosárfonást, hajfonást, tehát nagyon sok érdekes programot építettünk fel e mögé a fő téma köré” – emelte ki Igyártó Gabriella.

A Mesterségek Ünnepén a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak is gyűjtenek adományokat. A nemzeti ünnepen Böjte Csaba, az alapítvány vezetője szentel majd kenyeret a Mátyás templom mellett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!