2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 03:00

Kultúra

A Szegedi Kortárs Balett a Dubai Expón vendégszerepel márciusban

A Szegedi Kortárs Balett márciusban a Carmina Burana című táncjátékkal vendégszerepel a Dubai Expón - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

  • A Szegedi Kortárs Balett a Dubai Expón vendégszerepel márciusban

 A közlemény szerint az együttes a Magyar Kultúra Napja alkalmából kapott meghívást a világkiállításra. A Magyar Pavilon egyik fő célkitűzése megmutatni az ország kulturális változatosságát, egyediségét, így a magyar táncélet legjelentősebb társulatait is. A tervezett januári kiutazást azonban az együttes több táncművészének pozitív koronavírustesztje meghiúsította.

    Az előadás ezért új időpontban, a március 15-i nemzeti ünnephez közeli dátumon, március 9-én látható majd a Dubai Millennium Amphitheatre színpadán.

    A Szegedi Kortárs Balett alakulása óta, 34 éve kiemelten fontos célnak tartja a nemzetközi jelenlétet: nem csupán Európát utazták körbe, de több más kontinensen jártak, 28 országban eddig 139 előadást játszottak. Turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken és bármerre járnak, mindig nagy sikert aratnak.

    Juronics Tamás Carl Orff zenéjére készített koreográfiája a Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb produkciója. A 2001-es bemutatója óta a darab folyamatosan szerepel a társulat repertoárján.

Fotó: Müpa - Dusa Gábor 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!