2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Kultúra

A halál utáni élet titkai

  • A halál utáni élet titkai

Dr. Eben Alexander, a világ jelenleg leghíresebb harvardi agykutató-idegsebésze az Ecolife.blog.hu, A The Explorer Society Alapítvány és a Budapest Klub Alapítvány EARTH 21 TALKS (21. századi beszélgetések) előadás sorozata meghívására 2020. január 19-én Budapestre érkezik, hogy elmesélje a 11 évvel ezelőtt átélt döbbenetes halálközeli élményét és megossza a hallgatóival az azt követő legfontosabb kutatási eredményeit az emberi tudat és tudatosság növekvő szerepéről. A súlyos agyhártyagyulladás következtében 7 napot kómában töltő világhírű orvos testen túli élménye és tudományos kutatásai során mélyreható ismereteket szerzett létünk legfontosabb kérdéseivel és az emberiség előtt álló globális paradigmaváltással kapcsolatban. Minderre egyszerre ad közérthetően tudományos és spirituális választ a nagyszabású sorozat nyitóelőadásán a Budapest Kongresszusi Központban. Az este további résztvevői a Rebotflow zenekar, László Ervin kétszeres Nobel-Békedíjra jelölt tudományfilozófus, dr. Palkó Zsolt tudományos ismeretterjesztő, Peller Mariann televíziós műsorvezető, Müller Péter író-dramaturg és Paulinyi Tamás író, pszi-kutató.

Dr. Eben Alexander kómája alatt átélt élményei teljesen átformálták korábbi gondolkodását az agy és tudat kapcsolatáról, az élet értelméről, az emberiség küldetéséről és mindannyiunk valódi életcéljáról. A budapesti előadáson a közönség betekintést nyer mindabba a döbbenetes tudásba, amit Dr. Alexander a biztos halálba vezető útról visszatérve és legújabb kutatásai során szerzett és amit a világ vezető tudományos és spirituális intézetei egyre gyakrabban hangoztatnak, miszerint forradalmi tudományos és tudati változás előtt áll az emberiség és ebben mindannyiunknak óriási szerepe és lehetősége lesz.

Dr. Eben Alexander testen túli élménye és a világ vezető tudósaival és spirituális szakíróival végzett közös kutatásai kulcsfontosságú felismeréseket és bizonyítékokat hoztak az agytól függetlenül létező tudatról, amelyet egyetemi tanárként és tudósként korábban maga sem vizsgált. Tudását és tapasztalatait kielemezve a modern tudományt és spiritualitást immár egymást teljesen kiegészítő természetes egységnek látja, amely alapján egy magasabb szinten újjászerveződő és a jelenleg uralkodó paradigmát leváltó emberiség békés jövőjének a lehetőségét vetíti előre az egyre súlyosabb ökológiai és társadalmi válságok közepette.

Dr. Alexander a tudomány és a spiritualitás új szintézisének az egyik legnagyobb élharcosaként aktívan folytatja a kutatásait és arra ösztönzi a hallgatóságát, hogy a mindennapi életükben is fedezzék fel az önmagukkal, a közösségeikkel, valamint a természettel és az Univerzummal összekötő legfontosabb kapcsot, ami nem más, mint az egónktól független egyéni és közös tudatunk. 

2012-ben megjelent első könyve óta vendége volt többek között a Dr. Oz Show-nak, szerepelt Oprah Winfrey Super Soul Sunday műsorában, az ABC-TV 20-20 és a Good Morning America műsoraiban, történetét bemutatták a Discovery és Biography csatornákon. Több mint 400 országos és nemzetközi rádiós- és internetes műsorban és podcast-ban adott interjút. Könyvei világszerte több mint 40 országban kaphatók és több mint 30 nyelvre lefordították. Magyarországon két könyve jelent meg "A Mennyország létezik" és "A Mennyország felfedezése" címmel.

Az különleges estét a Rebootflow zenei formáció koncertje után megnyitja László Ervin tudományfilozófus, a Budapest Klub elnöke, akivel a szervező dr. Palkó Zsolt beszélget. A téma iránt érdeklődőket Dr. Eben Alexander előadása után izgalmas kerekasztalbeszélgetés várja, ahol a létezésünkről, a testen túli tudatról és a civilzációnkat fenyegető legfontosabb kihívásokról beszélget az előadóval Peller Mariann televíziós műsorvezető, Müller Péter, író-dramaturg és Paulinyi Tamás, író, pszi-kutató.

Az előadás időpontja 2020. január 19., 18:30, helyszíne a Budapest Kongresszusi Központ nagyterme.

 

A Credo következő adásában.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!