2024. 08. 24. Szombat Bertalan napja
Jelenleg a TV-ben:

Tranzit - Szijjártó Péter

Következik:

Híradó 12:00

Kultúra

Elhunyt Berczelly István operaénekes

Életének 86. évében szerdán elhunyt Berczelly István Kossuth- és Liszt-díjas érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze. Elhunyt Berczelly István operaénekes
Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Interjút készített Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerzővel a Mandiner. A beszélgetés apropóját az adta, hogy szeptember végén jelenik meg az énekes-előadóművész új lemeze, a Metropolis. 2024. augusztus 22.
Kérésének eleget téve, szűk családi körben helyezik örök nyugalomra Alain Delont

Kérésének eleget téve, szűk családi körben helyezik örök nyugalomra Alain Delont

A közép-franciaországi Douchy-ban lévő birtoka magánkápolnájában helyezik végső nyugalomra szűk családi körben szombaton a francia filmművészet legendás alakját, a vasárnap 88 éves korában elhunyt Alain Delont. 2024. augusztus 21.
Új víziszínpad épül Verőcén + videó

Új víziszínpad épül Verőcén + videó

A dunakanyari településen az elmúlt években már megújult a nézőtér, és a község uniós pénzből teljesen újjáépítette volna a színpadot is. Brüsszel azonban megtagadta a beruházás áfájának kifizetését, így negyven millió forint hiányzott a költségvetésből. 2024. augusztus 21.
Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

Ma van a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja

Augusztus 23-án tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját, arra emlékezve, hogy 1939-ben ezen a napon írták alá a Molotov-Ribbentrop-paktumot. 2024. augusztus 21.
Kamaraopera-fesztivált rendeznek Gregor Józsefre emlékezve Szentesen

Kamaraopera-fesztivált rendeznek Gregor Józsefre emlékezve Szentesen

Magyar kortárs opera, a művész életútját megidéző beszélgetés és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatóinak estje is szerepel a Gregor Józsefre emlékező kamaraopera-fesztivál programján, melyet pénteken és szombaton rendeznek Szentesen - tájékoztatta Irsai Farkas László, a rendezvény szervezője az MTI-t. 2024. augusztus 19.
Bayer Zsolt: Elment hát ő is. Az utolsó, a legutolsó mohikán

Bayer Zsolt: Elment hát ő is. Az utolsó, a legutolsó mohikán

Bayer Zsolt publicistának a Magyar Nemzet Poszt-trauma rovatának megjelent cikke arra, hogy 88 éves korában elhunyt Alain Delon francia filmcsillag. 2024. augusztus 19.
Zsigó Róbert: A közös szellemi és kulturális értéktár bennünket magyarokká tesz és összekapcsol

Zsigó Róbert: A közös szellemi és kulturális értéktár bennünket magyarokká tesz és összekapcsol

Az államtitkár hozzátette: Magyarország kormánya megteremti a keretet és a lehetőséget az igazi alkotáshoz a magyar szellem erőforrásainak, ami a világhír és a versenyképes jövő kulcsa is. 2024. augusztus 16.
Megjelent Göre Gábor összes könyve egybekötve

Megjelent Göre Gábor összes könyve egybekötve

Göre Gábor összes könyve címmel sorszámozott, gyűjtői kiadványban jelent meg Gárdonyi Géza klasszikusa a Litterae Antiquae kiadónál. A gazdagon illusztrált kötet ráadásul élnyomtatott, ami valódi ritkaságnak számít mai könyves berkekben. 2024. augusztus 15.
Elhunyt a Szerelmünk lapjai sztárja

Elhunyt a Szerelmünk lapjai sztárja

Meghalt Gena Rowlands. 2024. augusztus 15.

A magyar katolikusok elsőszámú templomában, az esztergomi bazilikában ünneplik Mária mennybemenetelét

Nagyboldogasszony napja kötelező ünnep, vagyis a katolikus hívőknek ezen a napon kötelező szentmisén résztvenniük. Az egyházi hagyomány szerint Jézus anyja ezen a napon ment a mennybe. 2024. augusztus 14.

Világhírű filmzenék az MVM ZENERGIÁN

Kilencedik alkalommal rendezi meg az MVM az egyedülálló MVM ZENERGIA koncertet. A jótékonyság, a vizuális élmény és a zenei műfajok fúziója jegyében megrendezett gálakoncerten idén világhírű filmekhez kapcsolódó művek csendülnek fel. Az eseménynek a Müpa ad otthont 2024. augusztus 31-én, szombaton 18:30-tól. 2024. augusztus 14.

Idén is színes programokkal várja a Hagyományok Háza az érdeklődőket a Mesterségek Ünnepén

A Hagyományok Háza programjain kézműves foglalkozásokkal, mesterségbemutatókkal, bábszínházzal, gyerektánctanítással, koncertekkel, mesemondással, valamint népi játszótérrel várják a látogatókat augusztus 17. és 20. között a Mesterségek Ünnepén a budai Várban. 2024. augusztus 13.

Van egy jó hírünk a klasszis pofonjairól híres Ötvös Csöpi rajongóknak

Az augusztus 25-ig tartó Bujtor István Filmfesztivál "A nagy csinnadratta" című vörös szőnyeges megnyitóval veszi kezdetét délután 5 órakor Keszthely főterén. 2024. augusztus 12.

75 éves a színek írnoknője, Urszinyi Mária

Hetvenöt esztendős lett Urszinyi Mária, aki a 1980-as évek romániai diktatúrájában is világszinten tudott alkotni. A jubiláló képzőművész műveit nemrég Berlinben és Kolozsváron is kiállították. 2024. augusztus 12.

Rockoperával, koncertekkel, színházi előadásokkal ünnepelnek Szent István szülővárosában

Az esztergomi Szent István Napok részletes programja a visitesztergom.hu oldalon érhető el. 2024. augusztus 10.

Megnyílt az idei Kurultáj

A magyar hagyományőrzők megvalósítottak egy olyan ünnepet, amelyet talán évszázadok óta várt a magyarság. Mára ez a kezdeményezés olyan naggyá vált, hogy a hun és türk tudatú népek mindegyike képviselteti itt magát 2024. augusztus 09.

Torockói csodavilág régi képeslapokon

Az erdélyi Torockó különleges helyet foglal el a magyar képeslaptörténetben. De vajon mi volt akkor és mi ma az Erdélyi-szigethegységben megbúvó bányavároska népszerűségének a titka? Erre ad választ Balázs D. Attila író, újságíró az Országút folyóiratban. 2024. augusztus 09.

Nagy erőkkel készül a rendőrség a fesztiválra + videó

Idén is több tízezer embert várnak a Sziget fesztiválra naponta, a rendőrség pedig ennek megfelelően fokozott figyelemmel készül a rendezvényre. A helyszínről Scharner Félix küldött tudósítást. 2024. augusztus 07.

Kézműves tábor működik Zalaegerszegen + videó

A Zala partján töltötték a délutánt a Göcseji Tudás-központ kézműves táborának résztvevői, Zalaegerszegen. 2024. augusztus 06.

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig. 2024. augusztus 06.

Zenei különlegességek az Esztergomi Várszínházban

Két kiemelkedő koncerttel készül az Esztergomi Várszínház augusztus 9-én és 10-én a Bazilika előtti téren, ahol Kozma Orsi és Bogányi Gergely lépnek fel. 2024. augusztus 05.

Ez vár arra, aki kilátogat az MCC Fesztre + videó

Az idei fesztivált már most hatalmas érdeklődés övezi, amelyet augusztus 1-3. között hagyományokhoz híven Esztergom történelmi belvárosában rendezik meg. 2024. július 31.

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden. 2024. július 30.

Mozgáskorlátozott fiatalokat láttak vendégül a családjukkal együtt a Művészetek Völgyében + videó

A Pető Intézet Alapítvány arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a gyermekek, fiatalok mozgáskorlátozottként meglehetősen kevés helyre tudnak eljutni önerőből, és sok élményről kénytelenek lemondani, épp ezért fontosak ezek a programok. 2024. július 28.

Nem tud fellépni Rita Ora a Campus Fesztiválon

Rita Ora menedzsmentje szombat délután arról tájékoztatta a Campus Fesztivál szervezőit, hogy az énekesnő kórházba került, így nem tud fellépni Debrecenben - közölték a szervezők az MTI-vel. 2024. július 27.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja + videó

Mozgáskorlátozott gyermekeket és hozzátartozóikat is vendégül látják idén a Művészetek Völgye Fesztiválon. A helyszínről Czirják Richárd tudósított. 2024. július 27.

RockBalaton fesztivált tartanak Fonyódon

Ismert és feltörekvő rockzenekarok lépnek fel a RockBalaton fesztiválon, amelyet augusztus 8. és 11. között tartanak Fonyódon. 2024. július 27.

Debreceni virágkarnevál: készülnek a virágkocsik, kétezer felvonuló lesz a karneváli menetben

Már javában készülnek a virágkocsik az augusztus 20-i debreceni virágkarneválra, a virágkompozíciókat mintegy kétezer hazai és külföldi közreműködő, táncos, zenész kíséri majd a karneváli felvonuláson - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. 2024. július 25.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!