2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Kultúra

Járai Judit vehette át idén a Jótollú újságíró-díjat + videó

Nem tehettem meg, hogy ne mondjam el azt, amit láttam - ezt mondta Járai Judit, miután átvette az idei Jótollú magyar újságíró-díjat. Járai Judit vehette át idén a Jótollú újságíró-díjat + videó
A mohácsi csata 500. évfordulóján helyezik örök nyugalomra az újonnan feltárt maradványokat

A mohácsi csata 500. évfordulóján helyezik örök nyugalomra az újonnan feltárt maradványokat

A mostani munkák során azonban kiemelik és rendszerezik a csontvázakat, azokat mélyreható módon vizsgálják, a tárgyi emlékeket pedig múzeumi leltárba veszik és ott elemzik tovább. 2024. június 26.
Kultúrával a világ összekapcsolásáért, avagy a Modi-féle út

Kultúrával a világ összekapcsolásáért, avagy a Modi-féle út

Dr Mukesh Srivastava az indiai kovetseg kulturális vezetőjének írása. 2024. június 25.
Ismét Budapesten koncertezik a Pantera

Ismét Budapesten koncertezik a Pantera

Ismét Magyarországon ad koncertet a Pantera. A metálzene történetének egyik legnagyobb hatású zenekara jövő év eleji európai turnéja keretében 2025. február 3-án lép fel a Budapest Sportarénában. 2024. június 24.
Múzeumok éjszakája: Különleges programokkal már a délutáni órákban várják a látogatókat + videó

Múzeumok éjszakája: Különleges programokkal már a délutáni órákban várják a látogatókat + videó

Ma este a Múzeumok Éjszakáján országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket. 2024. június 22.
A Bazilika előtt lép fel a Leslie Mandoki Soulmates + videó

A Bazilika előtt lép fel a Leslie Mandoki Soulmates + videó

Ismét ingyenes koncertet ad Budapesten Szent István ünnepéhez kapcsolódva a Leslie Mandoki Soulmates. A világhírű progresszív rock/dzsessz fúziós supergroup augusztus 18-án este a Bazilika előtti téren játszik. 2024. június 22.
Elhunyt Donald Sutherland

Elhunyt Donald Sutherland

Hosszan tartó betegség után, 88 éves korában, meghalt a hollywoodi sztár, Donald Sutherland. 2024. június 20.
Múzeumok éjszakája - Több helyszínen is várják a haditechnika iránt érdeklődőket

Múzeumok éjszakája - Több helyszínen is várják a haditechnika iránt érdeklődőket

A Bálna Honvédelmi Központ mellett a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum, a börgöndi repülőtér és a Pintér Művek Haditechnikai Park is várja a haditechnika iránt érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján. 2024. június 18.
Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Zsigmond Gábor történész, kulturális turisztikai szakközgazdász vezeti tovább a Magyar Nemzeti Múzeumot - közölte az intézmény az MTI-vel hétfőn. 2024. június 17.
Monumentális történelmi akciófilm-sorozat készült a legnagyobb magyar hadvezérről

Monumentális történelmi akciófilm-sorozat készült a legnagyobb magyar hadvezérről

Lengyel Balázs beszámolt arról, hogy a film Bán Mór Hunyadi című regénysorozata alapján készült. 2024. június 15.

A Velencei-tónál indul június végén a Magyar Tavak Fesztiválja

Az országos fesztivál július végén a Tisza-tónál, majd augusztus végén a Balatonnál folytatódik. 2024. június 08.

Baán László már negyedszázadot tölthet az intézmény élén + videó

Újabb öt évig vezeti Baán László a Szépművészeti Múzeumot – jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2024. június 06.

Közös virrasztáson lehet emlékezni, elbúcsúzni a fiatalon elhunyt magyar színésznőtől

Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes hosszan tartó betegség után, 41 évesen hunyt el május 31-én, pénteken hajnalban. 2024. június 06.

Demeter Szilárd: A Jeles napok a mi virtuális kalendáriumunk

A Jeles napok olyan időpontokat tár elénk, melyek tematizálják kulturális örökségünket, ezért rendszerbe foglalásuk illeszkedik Széchényi Ferenc örökségéhez - fogalmazott a főigazgató. 2024. június 05.

Így száguldozott a Szellemirtók sztárja a magyar utakon + videó

A VEOL cikkéhez mellékelt videón látszik, hogy Bill Murray egy old timer autóval furikázik Magyarországon. 2024. június 05.

Szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára

Bár szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára, tönkretéve számos nagyértékű hangszert, technikai berendezést és a kottákat, a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és vendégei a veszély elmúltával megtartották szabadtéri műsorukat. 2024. június 03.

Magyarország volt a legeredményesebb az olaszrizlingek világbajnokságán

Magyarország volt a legeredményesebb az olaszrizlingek világbajnokságán; a hétfőtől péntekig Balatonfüreden megrendezett Grow du Monde versenyen a magyar borok 8 platina-, 48 arany-, 54 ezüst- és 47 bronzérmet szereztek. 2024. június 01.

Így búcsúznak kollégái Tompos Kátyától

Mint írtuk, 41 évesen, hosszan tartó betegség után péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes - tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje. 2024. május 31.

Meghalt Tompos Kátya színész, énekes + videó

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes - tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje. 2024. május 31.

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió. 2024. május 29.

Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Régészeti szenzációnak számító faragott márványtöredékekre bukkantak a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző feltáráson. A leletanyagot hétfőn mutatták be Visegrádon. 2024. május 27.

A Cannes-i Filmfesztivál eredményhirdetését is a woke ideológiának rendelték alá

Az Origo beszámol róla, hogy véget ért a 77. cannes-i filmfesztivál, ahol a fődíjat az Anora című film kapta, ami egy sztriptíztáncosnőről szól. 2024. május 25.

Újra földönkívüliekről készít sci-fit az E.T. rendezője

Steven Spielberg új filmjét korábbi sikereinél dolgozó alkotótársaival készíti. 2024. május 24.

A lenyűgöző szépségű Palvin Barbara is megjelent a Cannes-i Filmfesztiválon

A magyar modell az Amerikai AIDS-kutatási Alapítvány által megrendezett jótékonysági gálaestre érkezett a Cap d'Antibes-i Hotel du Cap-Eden-Rocba. A gálát a filmfesztivál részeként tartották meg. 2024. május 23.

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb francia filmes adaptáció készült a Monte Cristo grófjából, Alexandre Dumas klasszikussá vált regényéből, amelyet szerda este mutattak be nagy sikerrel, versenyen kívül a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. 2024. május 23.

Átadták a Bartók Rádió Zenei Díjakat

A díjátadót szombaton 18 órától a Bartók Rádióban és 19.40-től a Dunán, vasárnap 21 órától az M5 kulturális csatornán tűzik műsorra. 2024. május 22.

A baloldali liberális elit nem állt ki Nádas Péter mellett + videó

Lapít a magyar balliberális elit Nádas Pétert ért diszkrimináció miatt-erre mutatott rá L. Simon László. Az író szerint a Kossuth-díjas alkotót ért sértés életveszélyes tendencia. 2024. május 22.

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett.  2024. május 19.

Múzeumi seregszemle május 25-26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban és Múzeumkertben

27. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjét. 2024. május 17.

Legfrissebb hírek

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.
Betiltották a 444.hu-t Oroszországban + videó

Betiltották a 444.hu-t Oroszországban + videó

A Napi aktuálisban Nagy Károly a Transzparens Újságírásért Alapítvány elnöke és Kovács András az Origo újságírója vett részt a hagyományos vitában, melynek során ezeket a témákat is érintették: Magyar Péter a komplett sajtót is leváltaná, ellenzéki megújulás Gyurcsány Ferenccel, betiltották a 444.hu-t Oroszországban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!