2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Informátor

Informátor: Így segíti Bige László a hatpárti szivárványkoalíciót

A gyanús telekügyek után egy furcsa megbízási szerződés is előkerült Tiszaújvárosban. Valamint: a házi őrizetben lévő milliárdos nagyvállalkozó, Bige László pedig több tízmillió forintos kutatásokkal segíti a balliberálisokat.

  • Informátor: Így segíti Bige László a hatpárti szivárványkoalíciót

A házi őrizetben lévő milliárdos nagyvállalkozó, Bige László most azzal került a köztudatba, hogy miközben nyíregyházi luxus birtokán tölti napjait házi őrizetben, megrendelt egy vaskos, a szokásosnál jóval nagyobb mintán elvégzett közvélemény-kutatást, aminek az eredményével az ellenzéki összefogás kampányáért felelős politikusait akarta segíteni.

A kutatás nemcsak a pártok, illetve a politikusok népszerűségére és a kormánnyal való elégedettségre tér ki, hanem egyebek mellett felvázolja Magyarország úgynevezett problématérképét, és kijelöli a politika számára, melyek azok a témák, amelyek a legjobban érdeklik az egyes szavazói csoportokat.

Kiderült, hogy Horn Gábor, a Gyurcsány-kormány egykori SZDSZ-es államtitkára és a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke személyesen tárgyalt Bige Lászlóval a kutatások eredményeiről. A tárgyalás tényét az is bizonyítja, hogy a Horn a milliárdos otthonától nem messze szenvedett autóbalesetet. Horn azt is feladatul kapta, hogy az elkészült kutatások eredményeit mutassa be a baloldali pártok vezetői számára.

Az Informátor megkeresésére Horn letette a telefont és „érdekes” módon azóta sem vette fel a telefont.

Deák Dániel, a A XXI. Század Intézet vezető elemzője hangsúlyozta, hogy hasonló forgatókönyv játszódott le korábban Simicska Lajos és a Jobbik között és most úgy tűnik, hogy

Bige László akar lenni a hatpárti szivárványkoalíció fő támogatója.

El lehet-e hinni, hogy az ellenzéki pártok foggal-körömmel utasítanák el egy milliárdos tőkével, rendelkező mecénás érkezését? Kiderül az Informátorból.

Egy furcsa megbízási szerződés is előkerült Tiszaújvárosban

Adásunk első felében felidéztük: az Informátor legutóbbi adásában számoltunk be arról, hogy Tiszaújvárosban a több mint 30 éves helyi balliberális uralom alatt több akár a jogszabálysértés gyanúját is felvető adás-vétel is történhetett. A birtokunkba jutott dokumentumok alapján az önkormányzat a telekárakat gyakran hasraütésszerűen határozza meg.

Tiszaújváros polgármestere legutóbbi adásunkat követően, ismét megszólalt az Informátornak. A szocialista Fülöp György polgármester szerint továbbra is minden törvényesen zajlik a városban, politikai hangulatkeltést sejt az ügy mögött.

Azonban nemcsak a tiszaújvárosi ingatlanügyek láttak napvilágot az elmúlt időszakban, hanem egy gyanús megbízási szerződés is előkerült. Ezt a balliberális vezetésű önkormányzat 2015. szeptember 5-én kötötte Kovács Tibor volt MSZP-s országgyűlési képviselővel. A megbízási szerződéssel kapcsolatban később több alkalommal is közérdekű adatigényléssel fordultak a város jegyzőjéhez, amiben a teljesítésről kértek dokumentumokat. Ezek alapján a megbízási szerződésben foglaltak teljesítése sok esetben nem a szerződésben leírtaknak megfelelően valósult meg.

Teljes adás: 

HírTV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!