2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:40

Informátor

Informátor: Az ellenzék csak a kormány intézkedései ellen tudja meghatározni önmagát

Hosszasan lehetne sorolni, hogy az elmúlt valamivel több mint egy évben az ellenzék milyen magatartást produkált és milyen kampányüzenetekkel próbált politikai tőkét kovácsolni a járványból és emberi tragédiákból. Amikor éppen azt gondolták zárást kell követelni, azzal házaltak, ha szigorítás volt, akkor nyitni akartak, amikor az oltás kiemelkedően fontos, azzal hergelik az embereket, most pedig már eljutottak oda, hogy a kormányt vádolják gyilkossággal és börtönnel fenyegetnek.

  • Informátor: Az ellenzék csak a kormány intézkedései ellen tudja meghatározni önmagát

Furcsa narratívaváltást tapasztalhat az, aki rendszeresen nyomon követi az ellenzéki pártok megnyilvánulásait. Mintha egy normális országban élnénk, közös videóban hirdetik a balliberális politikusok, hogy az oltás mellett állnak, és buzdítják az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

Persze a szemfülesebb műértők már ennél a videónál is kiszúrhatták a kommunikációs kiskaput, ugyanis a videó a következő felirattal kezdődik; „Mindenki kaphassa meg a biztonságos vakcinát.”

Nos, mondott is valamit az ellenzék meg nem is, ahogyan szokták. De mit is érthetnek biztonságos vakcina alatt? Ez egyáltalán nem világos, csupán az eddigi megnyilvánulásaik alapján tudunk következtetni. Ugyanis azok után állt össze az oltást népszerűsíteni a szivárványkoalíció, hogy hónapokon keresztül egyfajta oltásellenes kampánnyal házaltak, ezzel is a kormányt támadva.

Korábban, amikor a DK petíciót indított a Kínai vakcina használata ellen szerettük volna megkérdezni Gyurcsány Ferencet, hogy nem érzik-e felelősnek magukat azért, mert lebeszélik az embereket az oltásról, de a mindig bőbeszédű politikus most is elmenekült az Informátor kérdései elől.

Gyurcsány Ferenc a saját felelősségét máig nem találta meg, de az Európa egyik legsikeresebb oltási programját lebonyolító magyar kormány tagjait még börtönnel is fenyegette a parlamentben.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék kommunikációja tudatos politikai haszonszerzésen alapul. Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy a baloldali pártok azt gondolták, hogy abból lehet politikai hasznot húzni, hogy a keleti vakcinák ellen kampányolnak, azonban már tisztán látszik, hogy a magyar kormány által beszerzett oltóanyagok biztonságosak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

A balliberális sajtó azon pörög, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nem hívta fel a nemzet színészánek választott, Kulka Jánost. A téma kapcsán Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!