2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Informátor

Informátor: A Jobbik egy csicskapárt lett Volner János szerint

A Jobbik mára egy balliberális párt lett. De, milyen út vezetett idáig? Hogy jutott a párt egyik szélsőségből a másik szélsőségbe? Ennek járt utána az Informátor többek között volt jobbikos politikusok, valamint a CEU egyik alapítóján keresztül.

  • Informátor: A Jobbik egy csicskapárt lett Volner János szerint

2019-ben a Jobbik elnöke még arról beszélt, hogy nagyot kell nyelnie ahhoz, hogy Dobrev Klárával egy színpadon álljon. 2021 elején pedig Jakab Péter lehet, hogy még nagyobbat nyelt, ugyanis Gyurcsány Ferenccel, Dobrev Klára férjével egy tárgyalóasztalhoz ült és 2022-re készülve, a többi ellenzéki párt vezetőivel együtt bejelentették a közös kormányzás alapelveit.

Azonban nem csak Jakab Péter nyelt egy nagyot. Úgy tűnik elérkezett a nagy közös balliberális nyelés ideje és január 5-i aláírással gyakorlatilag létrejött papíron a teljes ellenzéki összefogás.

De milyen út is vezetett idáig? Hosszasan lehetne sorolni a Jobbik antiszemita botrányait, arról pedig ne is beszéljünk, hogy a párt annak idején, amikor létrejött, pont a Gyurcsány-kormánnyal szemben határozta meg identitását, mint nemzeti radikális párt. És ugyan sorra potyognak ki a csontvázak a Jobbik szekrényéből, de vélhetően mindenki arra számít, ha már ennyit kellett nyelni, majd a szavazók is nyelnek egy nagyot.

Adásunkban bemutatjuk Teplán Istvánt, a CEU alapítóját, aki a Gyurcsány-kormány személyügyi központját is vezette.

Tiszteli Soros Györgyöt, de már évek óta nem találkoztak - ezt mondta Teplán István az Informátornak. A CEU alapítójáról az origó.hu írta meg az ünnepek előtt, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos uniós képviselő brüsszeli társaságának több tagja is a párt „Soros-embereként” ismert Teplán István alapítványából érkezett. Az Informátornak sikerült utolérnie Teplán Istvánt, aki megerősítette, hogy már 2012-ben felvette a kapcsolatot Kepli Lajos volt Jobbikos országgyűlési képviselővel. Ugyanakkor tagadta, hogy a Jobbik balratolódásában bármiféle szerepet játszott volna.

A Jobbikot szintén a közelmúltban elhagyó Varga-Damm Andrea szerint sem Teplán István a felelős azért, hogy a Jobbik mára egy balliberális párt lett.

A volt jobbikos politikus szerint az egykor radikális nemzeti pártot a pénz rontotta meg.

„Tulajdonképpen egy olyan vonzó erőt jelent az országgyűlési képviselőség, olyan embereknek különösen, akik nettó 200 ezerből jöttek, hogy minden elvüket feladják, minden elvüket azért feladják, hogy az erőseket kitolják és ők maradjanak itt. Nagyon jól ismerte fel Gyurcsány, hogy a jobbikos vezetőket, a potenciális könnyű élet megmaradása érdekében beszipkázza. Jól meglátták ők is ezt az attitűdöt, nincs itt ideológiáról szó, meg semmi ilyesmiről nincsen szó.”

- jelentette ki Varga-Damm Andrea.

Másképp gondolja azonban a volt jobbikos politikus, Volner János. Egykori párttársaival, Sneider Tamással és Varga-Damm Andreával ellentétben, ő állítja, a Jobbikot külső erők tolták a baloldal felé.

A Jobbik az egy eredetileg jobboldali és nemzeti irányultságú párt volt. Ebből most egy Gyurcsány Ferencet és a szélsőséges liberálisokat támogató csicskapártot csináltak. Teljesen nyilvánvaló, hogy ezeket az embereket áttérítették a másik oldalra, hogy titkosszolgálati segítség, pénz vagy egyéb megfontolás volt a háttérben ezt nem az én dolgom eldönteni. Én egyetlen egy dolgot láttam belülről, hogy elképesztően nehéz idegölő küzdelmet folytattunk annak érdekében, hogy a Jobbikot a nemzeti politikai térfélen tartsuk ezek az emberek pedig elképesztő aljas háborút vívtak azért, hogy Soros György és a baloldal szolgálatába állítsák a pártot

- mondta az Informátornak Volner János.

Teljes adás: 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!