2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

A moszkvai fogoly - Bethlen István

Következik:

Híradó 12:00

Hírvilág: Nyitás, nyaralás és nyereség – készülődés a turistaszezon beindítására

2020. május 24., vasárnap 19:55

Vendégvárás - A határok megnyitását készítik elő az Európai Unió több országában; Vízözön - Milliókat telepítettek ki Indiában és Bangladesben egy hatalmas vihar miatt; Veszélyben - Rekordtempóban pusztul az amazonasi esőerdő Brazíliában.

Az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy június 3-tól megnyitják az ország külső határait az EU-tagállamaiból érkezők előtt. Giuseppe Conte azonban felhívta a helyiek figyelmét arra, hogy mivel várhatóan kevesebb külföldi turista fog érkezni, töltsék az idei nyári szabadságukat hazájukban, mivel így hozzájárulhatnak a gazdaság fellendítéséhez.

Görögországban június 15-én kezdődik a turistaszezon és sem teszt, sem kötelező karantén nem terheli majd az országba érkező üdülőket. Az első turistákat azokból az országokból várják, ahol jobbak a járványügyi helyzet mutatói.

Matteo Salvini, az olasz jobboldali ellenzék vezetője szerint a római kormány őrült dolgot cselekszik azzal, hogy pusztán a pénzszerzés miatt legalizálja félmillió illegális bevándorló helyzetét. A kormány szerint kezelni kell a járvány okozta válságot. A baloldali miniszterelnök azzal érvel, hogy az 55 milliárdos gazdaságélénkítő csomag része a feketemunka kifehérítésének.

Letesztelik a világjárvány kiinduló pontjának tekintett Vuhan mind a 11 millió lakosát. A kínai kormány egyik fő egészségügyi tanácsadója közben elismerte, hogy a vuhani vezetés miatt szabadult el a koronavírus. A tisztviselő szerint a hatóságok elhallgatták az igazságot és hamis adatokat közöltek. A szakember arról is beszélt, hogy a járványnak vélhetően lesz egy második hulláma is.

Az Egyesült Államokban meghaladta a másfél milliót az új koronavírussal fertőzöttek száma - a halálos áldozatoké pedig a 96 ezret. Közben az Egyesült Államok mind az 50 államában – ha részlegesen is – de újraindították a gazdaságot és a mindennapi életet. A lazítást alátámasztják a friss adatok, mindössze New York és Maryland államokban emelkedik továbbra is az új betegek száma.

Több mint 100 halottja van a Kelet-Indiában és Bangladesben pusztító Amphan ciklonnak. A trópusi vihar özönvízszerű esőzései nyomán rendkívül súlyos áradások pusztítanak a térségben. Mintegy tízezer ház vált lakhatatlanná, és több millió embert kellett kitelepíteni.

Az év első négy hónapjában 1202 négyzetkilométer amazóniai esőerdő semmisült meg, 55 százalékkal több, mint a múlt év hasonló időszakában. Brazília elnöke, Jair Bolsonaro ugyan támogatja az Amazonas-medence gazdasági hasznosítását, most mégis úgy döntött, hogy engedélyezi a katonaság bevetését az esőerdők védelmében.

Teljes adás:

 

HírTV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!