2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hírvilág: Nem látszik a koronavírus-járvány vége

Hír TV

2020. július 19., vasárnap 15:55

Nem látszik a koronavírus-járvány vége, sok az új fertőzött a világban. Újabb öt évig tisztségében marad a lengyel államfő. Kevés résztvevővel tartották meg a katonai parádét a francia nemzeti ünnepen. Többek között ezekről a témákról is szó volt a Hírvilág eheti adásában.

Gyorsan terjed a koronavírus a világban

Nincs javulás a világ leginkább fertőzött országaiban. Az Egyesült Államokban már több mint 3 és fél millió a vírushordozók száma. Brazíliában a kétmilliós, Indiában az egymilliós határt lépték át. Az ENSZ világszerte már több mint 14 millió esetről tud. A Covid-19, 600 ezer emberéletet követelt. Szerencsére napról napra nő a gyógyultak száma és bőven meghaladja a 8 milliót.

Duda nyerte a lengyel elnökválasztást

Andrzej Duda hivatalban lévő államfő nyerte a lengyel elnökválasztást. A kormányzó Jog és Igazságosság párt jelöltje a szavazatok több mint 51 százalékát szerezte meg a múlt vasárnapi voksoláson. Ellenfele Varsó polgármestere volt. Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalán egy korábban készült közös fotóval gratulált az újrázó államfőnek.

Ígéretek és demonstrációk Párizsban július 14-én, a nemzeti ünnepen

Visszafogott volt a párizsi parádé a koronavírus-járvány miatt. A korábbi évekhez képest sokkal kevesebb katona vett részt a francia forradalomnak emléket állító július 14-i nemzeti ünnepen. Emmanuel Macron az ilyenkor szokásos beszédében bejelentette, hogy az ősszel 100 milliárd eurós gazdaságösztönző programot indít a kormány. Arról is beszélt, hogy minden nyilvános zárt helyen kötelezővé teszik a maszk viselését augusztus elsejétől.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!