2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Hírvilág: A libanoni kormányt is elsodorhatja a bejrúti robbanás

2020. augusztus 9., vasárnap 15:50

Lökéshullám - A libanoni kormányt is elsodorhatja a bejrúti robbanás.

Jóval több mint száz halott és több ezer sebesült. Mindenütt romok és üvegszilánkok. A libanoni fővárost kedden délután hatalmas erejű robbanás rázta meg. A szerencsétlenségnek nincs magyar érintettje, de a magyar nagykövetség épülete is megrongálódott. Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították és szükségállapot hirdettek. A detonáció pontos okát még nem tudják, de a hatóságok szerint baleset történt. 

Lelépés - Korrupciós botrány miatt külföldre költözik a volt spanyol király.

Válságát éli a királyság intézménye Spanyolországban. Egy korrupciós ügy miatt az előző uralkodó, I. János Károly bejelentette, hogy külföldre költözik. A spanyol legfelső bíróság vizsgálatot indított ellene, hogy kiderüljön: 2014-ben elfogadott-e kenőpénzt egy szaúdi-spanyol vasútépítési együttműködésben. 

Lobbanás - Újra felerősödhet a koronavírus-járvány Európa több országában.

Romlik a járványhelyzet Franciaországban, és Spanyolországban. Bár a második hullámot őszre várják, a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hetekben ismét belobbanhat a járvány. Olaszországban ezzel szemben úgy tervezik, hogy a szokott időben kezdődik meg a tanév, de nem a hagyományos módon. Jelentős változásokat terveznek.

Teljes adás:

HírTV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!