2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Hírvilág: Lengyel-magyar közös siker az uniós csúcson kötött megállapodás

Hír TV

2020. július 26., vasárnap 15:55

3 milliárd euró plusz - magyar szempontból ez az egyik legfontosabb eredménye a rekordhosszúságúra nyúlt uniós csúcstalálkozónak. A kedd hajnalban aláírt megállapodás mindenképpen történelmi jelentőségű az Európai Unió számára. A részletekről még tárgyalni kell. Ezért, és az éppen erősödőben lévő koronavírus-járvány miatt sem árt az óvatosság. Ezekről is szó lesz a mai Hírvilágban.

 

Eredmény - Orbán Viktor szerint lengyel-magyar közös siker az uniós csúcson kötött megállapodás.

Hatalmas áttörésnek nevezte Orbán Viktor a brüsszeli megállapodást, amelyet magyar és lengyel közös győzelemnek tart. A miniszterelnök szerint Magyarországnak és Lengyelországnak nemcsak komoly pénzösszegeket sikerült szereznie, hanem megvédték nemzeti büszkeségüket is. Hozzátette: minden támadást, amely össze kívánta volna kapcsolni az uniós pénzeket és a jogállamiságot, sikerrel visszavertek.

Emelkedés - Európa egyre több országban kötelező a maszkok viselése a növekvő fertőzésszám miatt.

Egyre több európai országban teszik kötelezővé a maszk viselését. Nagy-Britanniába minden üzletben el kell takarni az arcot. Aki ezt megszegi, akár 100 fontos, azaz 38 ezer forintos büntetésre számíthat. Barcelonában korlátozzák, hogy mennyien mehetnek a tengerparti strandokra egy nap alatt. Közben Franciaországban és Belgiumban is folyamatosan nő az új fertőzöttek száma.

Erőszak - Szövetségi rendfenntartókat küldenek az amerikai zavargások megfékezésére.

Szövetségi rendfenntartókat küld Chicagóba az amerikai elnök az utóbbi hetekben fellángolt erőszak megfékezésére. A város demokrata párti polgármestere azonban erről hallani sem akar. Más településekre is érkeznek egyenruhások, akiknek az lesz a feladatuk, hogy a faji megkülönböztetés ellen tiltakozó baloldali aktivisták törvénytelen akcióit megakadályozzák.

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!