2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Halász: Mínusz 15-ben is simán jó

Hír TV

2017. november 6., hétfő 12:10, frissítve: hétfő 14:30

Bringásreggelivel indították a napot a kerékpárosok Halász Áron vezetésével az egyik Váci úti bevásárlóközpont előtt hétfőn, ahol a Magyar Kerékpárosklub metrópótló kampánya startolt.

A Váci úton elhaladó, a sajtótájékoztatónak is helyet adó kerékpárút a klub szóvivője, Halász Áron szerint az egyik legjobb opció azoknak, akik a metrót szeretnék pótolni, és a főváros belseje felé közlekednek. „Újpestről jön le, a Duna-parton vezet végig, Budára is át lehet menni kerékpárral az Árpád és a Margit hídon, ez az egyike azoknak az utaknak, amelyeket a kerékpárosklub ajánl.”

Halász felhívta a figyelmet: a kerékpár az a közlekedési eszköz, amelyet nem érint a dugó, bármikor jó alternatívát jelent eljutni a munkába, iskolába vagy a barátokhoz. Elárulta továbbá: készítettek egy tájékoztató oldalt, ahol meg lehet találni azokat a javaslatokat, amelyeket összegyűjtöttek azoknak, akik elkezdenek kerékpározni.

„Három olyan fő útvonal van, amelyet javaslunk mindenkinek. Az egyik a Váci úton vezet, és a Duna-parton megy a belvárosig, a hidak érintésével át lehet menni rajtuk Budára. A másik Angyalföld közepén, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomásig tart, ahol fedett kerékpártárolókban lehet otthagyni a bringákat, és akár továbbmenni metróval. Valamint van egy olyan útvonal is, amely a Hősök tere felé, az Andrássy út felé menőknek jelenthet jó alternatívát, mindezt pedig keresztirányú kerékpárutak kötik össze. Nemrég épült meg a Róbert Károly körúton is egy bringaút, amely egészen az árpád hídtól vezet Zuglóig; ez jó opció lehet azoknak, akik variálnák ezeket az útvonalakat, hogy merre szeretnének menni” – mondta a Magyar Kerékpárosklub szóvivője a hétfői eseményen.

 

Megismételte: mindenkit biztatnak arra, hogy üljön biciklire, mivel ez olcsó és rendkívül szabad közeledési mód. A Hír TV kérdésére, miszerint jön a hideg, és ilyenkor mennyire ajánlott így közlekedni, azt felelte, ő télen is úgy öltözik fel, ha bringára ül, mint máskor szokott: felvesz egy atlétát, pólót, kabátot, „réteges öltözködéssel teljesen jó, mínusz tizenöt fokban is így bicikliztem mindenhova”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!