2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalások

Következik:

Híradó 15:00

Hajós majálist tartottak Balatonlellén

Hír TV

2018. április 30., hétfő 22:26, frissítve: hétfő 23:05

A vitorláskikötőben egy árbócot díszítettek fel májusfának.

Sorra futottak be a balatonlellei kikötőbe a harmat Kupa résztvevői. Háromszög alakú pályán hajóztak Zánka, Révfülöp és Balatonlelle között.

A Harmat Kupát tíz éve rendezték meg először, és néhány év kihagyás után most élesztettek újra.

„Arra gondoltunk, hogy csinálunk egy ilyen tavaszköszöntő rendezvényt, amikor idehívjuk a környékbeli hajós vendégeket, akiknek egy vitorlásversenyt szerveztünk, nagyon csodálatos időben 13 egység versenyzett, illetve különböző szakmai és szórakoztató programokkal egy hajós majálist” - mondta a Hajós Majális szervezője, Tóth Balázs.

Polírozási, teak fa ápolási, vitorla kezelési bemutatót is tartottak, és nem maradt el a májusfa állítás sem: egy igazi fa árbocot díszítettek fel a kikötő partján.

A Balatonon nem szabad belső égésű motoros hajóval közlekedni, ezért egyre népszerűbbek az elektromos hajók. A hajós majálison olyat is bemutattak, ami igazán környezetbarát.

„Ez a hajó például, már három napja használjuk itt Balatonlellén, és mindeddig csak a napsütésből lett újratöltve az akkumulátora, gyakorlatilag parti áramcsatlakozásra sem volt szükség, és most is tele vannak a hajó akkumulátorai, bármikor lehet használni” - mondta el Hodács Levente, műszaki szakértő.

A parton a bátrabbak különböző gyerek és felnőtt játékokat is kipróbálhattak, a kényelmesebbek pedig a kikötőben piknikezhettek.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!